Tegra Zone - nem csak tegrás eszközökre

Bizonyára sokak számára ismerősen cseng a Tegra Zone név. Az NVIDIA saját gyártmányú alkalmazásáról van szó, mely a megjelenésekor (több, mint két éve) kizárólag a vállalat lapkáira épülő készülékekre volt elérhető, egészen mostanáig. A napokban ugyanis egy új verzió jelent meg a Play Áruház kínálatában, mely SoC-től függetlenül elérhető bármely androidos készülékre, az egyetlen feltétel a legalább 2.2-es rendszerverzió megléte.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Alapvetően egy gyakran frissülő ajánlóról van szó, mely a játékok szerelmeseit célozza meg, az ilyen jellegű mobilos tartalom krémjét felvonultatva. Ebben egyébként remekel, segítségével az ember folyamatosan képben lehet az aktuális játékmegjelenésekkel. Ráadásul szelektált tartalomról van szó, azaz a listában nem szerepel az ezredik Space Invaders klón, a kínálat egytől egyig friss és igényes (és általában fizetős) szoftvereket tartalmaz. Ezek mellett a kapcsolódó híreket is megjeleníti, melyekről értesítés formájában is tájékoztatja a felhasználót, amennyiben a funkció engedélyezve van. Kicsit zavaró viszont, hogy ha az ember nem Tegrával szerelt készülékkel próbálkozik, a program lépten-nyomon figyelmeztet erre, ám a játékokat természetesen be lehet szerezni más lapkakészlettel szerelt eszközökre is.

A legújabb verzió egyik extrája a Google Play Game Services beépítésében rejlik, immár a Tegra Zone használatáért is gyűjthetjük az achievementeket, az értékelés, a letöltés és a megosztás is pontot ér. A szolgáltatás ilyen jellegű használata egyébként felettébb furcsa, hiszen a Google Play Game Services alapvetően a játékélmény felturbózására való (nem illik az alkalmazásokhoz), mint azt a neve is mutatja. Újdonság továbbá az NVIDIA SHIELD és MadCatz MOJO eszközök támogatása és a Google Plus integráció is. Az alkalmazás megjelenése azonban változott nagyot, amivel nincs is baj, hiszen a Tegra Zone az igényesebb felhasználói felülettel rendelkező appok közé tartozik.

A Tegra Zone tehát nem egy must-have alkalmazás, ám ha valaki szereti igényes mobiljátékokkal elütni az idejét, érdemes feltelepíteni az NVIDIA szoftverét, segítségével jóval könnyebben naprakész lehet az ember. Az app ingyenes, letölteni az alkalmazásbolton keresztül, ezen a linken lehet.

Értékelés: Tegra Zone (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés