Alkalmazásbemutató: Event Flow Calendar Widget

Hirdetés

A múlt héten mutattuk be a Solar Weather névre hallgató alkalmazást, mely jó pontokat szerzett a pofás felhasználói felületével, ám végül a minialkalmazás hiánya miatt rendesen elhordtuk az appot. Tény ami tény, az időjárás tipikusan olyan dolog, mely a legtöbb androidos főképernyőn ott figyel egy widget formájában, hasonlóan a naptárhoz. Utóbbival annyira nem vagyunk jól eleresztve: a beépített app szinte változatlan a 4.0-s idők óta, a kapcsolódó minialkalmazás felett pedig eljárt az idő, a főképernyőre tűzve szinte idegennek hat. Erre jelent megoldást a mai tesztalanyunk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az Event Flow Calendar Widget nem más, mint egy (pontosabban kettő) minialkalmazás, amint az a név alapján igen könnyen ki is található. A lényeg tehát a widget, magát az alkalmazást elindítva nem találunk mást, mint egy rakás beállítási lehetőséget. Alapvetően két nézet közül választhatunk: az egyik az adott hónap napjait mutatja, az egyes számok alatti színes csíkok a kapcsolódó eseményekre és naptárakra utalnak. A másik egy egyszerű listát jelenít meg, mely a legközelebbi eseményeket tartalmazza (az előzővel ellentétben szerint ennek van is értelme).

És a legfontosabb: mindezt esztétikus, az alap androidos felhasználói felülethez száz százalékosan passzoló (sokkal inkább, mint az a gyáriminialkalmazás esetén tapasztalható) külső mellett teszi. Rengeteg mindent testre lehet szabni, többek között a színekre, a témára, az időjárás megjelenítésére és az aktuálisan használt betűtípusra is hatással lehet a felhasználó.

A Event Flow Calendar Widget alap verziója ingyenes, néhány (főként vizuális) korláttól eltekintve teljesen használható. A fizetős verzió 277 magyar forintba kerül, a pénzünkért két extra témát és egy rakás további beállítási lehetőséget kapunk. Összességében tehát egy jól összerakott kis szoftverről van szó, mely ugyan mindössze egy widgetet foglal magában, hibátlanul ellátja a feladatát. A futtatásához legalább 4.0-s Android verzió szükséges, letölteni a Play Store-on keresztül, ezen a hivatkozáson lehet.

Értékelés: Event Flow Calendar Widget (Android 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés