Alkalmazásbemutató: Floatifications

Virágkorukat élik a perszonalizációs alkalmazások, az elmúlt évek során egyre több, az Android rendszer alap megoldásait lecserélő program látott napvilágot, többen közülük nagy sikereket elérve. A mai tesztalanyunk is ezek családjába tartozik, a Floatifications az értesítési rendszert hivatott megreformálni. Az a név egyébként egy szóösszerántás eredménye, az angol Floating notifications, azaz magyarul lebegő értesítések szókapcsolatot takarja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Bizonyára sokak számára ismerős a chat head kifejezés. A Facebook Home launcher egyik újdonságáról van szó, mely az új üzeneteket nem klasszikus értesítés, hanem egy, a partner profilképével díszített kör alakú elemmel adta a felhasználó tudtára. A Floatifications ugyanezt csinálja, mindössze annyi a különbséggel, hogy tesztalanyunk minden egyes (ez egyébként részletesen testreszabható) alkalmazás esetén átvált a chat head stílusú értesítési rendszerre. Az egyes ikonokat egyszer megérintve megnyithatjuk az adott szoftvert, dupla klikkre eltűnik az ikon, hosszan nyomva tartva pedig tetszőleges helyre mozgatható. Egyszerre több értesítés esetén sréhen egymás alatt sorakoznak az ikonok.

Az alkalmazás használatához egyébként engedélyezni kell az appot a notification access menüben, mely a beállítások között, a biztonsági opciók fülön található. A floatificationök egyébként viszonylag sok beállítási lehetőséggel rendelkeznek, többek között a megjelenítési téma, a méret, az ikoncsomag, az egymásra pakolt értesítések közötti rés és a megjelenési pozíció is szabadon átkalibrálható. Ezek mellett különféle kiegészítéseket is le lehet tölteni a Play Store-ból, melyek további funkciókat hoznak el az app mellé; ilyen például az óra és a zenelejátszó megjelenítése. Fontos megjegyezni, hogy az appot aktiválva a kijelző tetején lévő értsítési felületen is megjelennek az újdonságok, azaz redundánsan, mindent kétszer kapunk meg.

Érdekes ötlet tehát a Floatifications. Bár könnyen az ember agyára mehet az értesítések rengetege, ezen nagyon egyszerűen lehet segíteni, egyszerűen le kell szűrni az engedélyezett alkalmazások listáját. Ha valakinek tetszik a Facebook-féle chat heads megoldás, érdemes kipróbálni a Floatifications-t is. A program egyébként ingyenes (legalábbis két hétig, utána 436 forintba kerül), a használatához legalább 3.0-s Android verzióra van szükség, letölteni ezen a hivatkozáson keresztül lehet.

Értékelés: Floatifications (Android 3.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés