Alkalmazásbemutató: Jelly

Hirdetés

A napokban egy érdekes új szolgáltatás vetette fel a fejét, mely pillanatok alatt bejárta a világhálót. Egy újfajta keresőről van szó, mely egyáltalán nem hasonlít a mai, klasszikus értelemben vett search engine-ek működésére. A Jelly névre hallgató szolgáltatást Biz Store fémjelzi, aki a Twitter-társalapítójaként már letette a névjegyét. Az egész lelke az iOS és Android platformon egyaránt elérhető app, mely segítségével kép alapú keresés valósítható meg.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Ennél azonban egy kicsit összetettebb a dolog. Az appot elindítva bejelentkezhetünk a Twitter- és/vagy a Facebook-profilunkkal, a folyamathoz ugyanis az ismerősökre is szükség van. A keresési folyamathoz először egy fotót kell lőnünk, ami tartalmazza a kérdés tárgyát (illetve a galériából is választhatunk egyet), melyet ezután meg lehet vágni, elláthatjuk szöveggel, egy hivatkozással és ábrákkal, majd ki is lőhetjük a kérdést. Ezután ezek bele is kerülnek a Jelly-felhasználó ismerőseink folyamába, bárki válaszolhat rájuk, a választ pedig szintén bárki értékelheti. A jó válaszokért pontokat kapunk, ha pedig úgy gondolja az ember, bárkinek tovább is küldheti a függőben lévő kérdéseket.

A felhasználói felület mutatós, letisztult és egyszerű felületekkel rendelkezik az alkalmazás. A vezérlés egyértelmű, vertikális irányú mozdulatokkal válthatunk a kérdések között, a válaszokat pedig vízszintes swpye-okkal variálhatjuk. A reszponzivitással viszont sajnos volt probléma, van, hogy az app csak lassan reagál a parancsokra, így egy kis optimalizálás még ráfér a programra.

A Jelly összességében tehát egy érdekes koncepcióval rendelkezik, ha elég nagy felhasználói bázis sorakozik fel mögé, könnyen lehet, hogy nagy siker lesz. Persze tisztán látszanak a korlátai, azonban bizonyos típusú keresésekre nagyon jól ráhúzható az elképzelés. A szoftver ingyenes, a használatához iOS alatt legalább 6.1-es rendszer szükséges, letölteni ezen a linken lehet, androidos készülékek esetén 4.0 az alsó korlát, beszerezni az alkalmazásbolton keresztül lehet. További információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: Jelly (Android 4.0+ / iOS 6.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont iOS / Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés