Alkalmazásbemutató: Muzei

Hirdetés

A mai alkalmazásbemutató rendhagyó lesz, ugyanis játékok vagy szoftverek helyett egy élő háttérképről lesz szó. A Muzei névre hallgató app tegnap jelent meg a Play Áruház kínálatában, az alkalmazást fémjelző Roman Nurik neve fejlesztői körökben is ismert, ő készítette többek között a Dashclock Widgetet is. Az alkalmazás ráadásul egy igen egyszerű ötletre épül, a megvalósítás azonban igen jó, a végeredmény remekül mutat a telefonon.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Muzei nem egy klasszikus értelemben vett élő háttérkép, a többi versenyzővel ellentétben nem egy folyamatosan változó és mozgó valamiről van szó. Az alkalmazás mindössze annyit csinál, hogy a kiválasztott képet elhomályosítja, ami nem hangzik nagy számnak, élőben azonban igen jól mutat. Használhatjuk a telefon háttértárán lévő képeket, de akár internetes forrásokra is hagyatkozhatunk: a Featured Art opciót választva minden nap új háttérképet kapunk. Beállítási lehetőség ezen kívül mindössze kettő van, az elmosás (blur) és a homályosítás (dim) mértékét lehet a saját preferenciának megfelelően kalibrálni.

A Dashclock Widgethez hasonlóan a Muezi is bővíthető, a kiajánlott API segítségével külső forrásból származó képgalériákkal gyarapíthatjuk az appot. Emellett az alkalmazás teljes forrása elérhető GitHubon.

Az alkalmazás futtatásához értelemszerűen egy androidos eszköz szükségeltetik, mely legalább 4.2-es verziót futtat. A használata ingyenes, letölteni a Play Áruházon keresztül, ezen a hivatkozáson lehet.

Értékelés: Muzei (Android 4.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
10 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés