A sikerszéria folytatódhat: itt a Xiaomi Redmi 6 és Redmi 6A

A Redmi sorozat évek óta megbízható és erős ajánlat a kategóriában, amire most dupla kamerával, mesterséges intelligenciával és friss hardverrel erősít rá a Xiaomi.

A Xiaomi Redmi szériát nem kell bemutatni, a Redmi 5, Redmi Note 5Redmi 5A, Note 5A és Note 5A Prime erős ajánlásokkal rendelkezik a mellékelt belépő árszintet általában, de néha jóval meghaladó képességek és kivitelezés miatt. A most bemutatott Redmi 6 és Redmi 6A papíron szintén kiemelkedik a mezőnyből az árak viszont továbbra is megdöbbentően kedvezőek. Főleg annak tükrében, hogy az eddigi tapasztalatok alapján a Xiaomi termékei nem csak papíron tűnnek jónak, hanem konkrétan azok is.


Xiaomi Redmi 6

Kezdjük azzal, hogy a Xiaomi Redmi 6 két memóriaopcióval lesz elérhető június 15-től, 3/32 GB-os és 4/64 GB-os formában. Előbbi 33 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül Kínában, utóbbit pedig 42 ezer forintnyi jüanért vesztegetik, a szerényebb képességű, 2/16 GB-os konfigurációban bemutatott Redmi 6A ára pedig nem éri el a száz dollárt, pontosan 25 ezer forinton nyit. Mindezért korszerű hardvert és megjelenést kínál a gyártó, viszonylag kompakt formában.

Xiaomi Redmi 6A
Xiaomi Redmi 6A [+]

A Redmi 6-os széria jelenlegi tagjai egységesen 720 x 1440 pixel felbontású, tehát 18:9-es képaránnyal bíró, 5,45 hüvelykes IPS panelt kaptak a határozottan kulturált méretű (147,5 x 71,5 x 8,3) házba, amibe még egy 3000 mAh-s telep is belefért. Belépő szint, úgyhogy maradt a microUSB, cserébe van 3,5 milliméteres jack csatlakozó. Infraport viszont úgy tűnik, hogy ezúttal nincs.


Xiaomi Redmi 6

Az eltérés a hardverben és a kamerakiosztásban mutatkozik meg. A Redmi 6 a MediaTek új, 12 nanométeres, AI funkciókat támogató lapkakészletét kapta, amit az arc alapú feloldás ki is használ, amellett, hogy a hátlapra azért szerkesztettek egy hagyományos ujjlenyomat-olvasót is. Ez mondjuk hiányzik a Redmi 6A-ról, de arcfelismerés ott is van mint védelmi vonal. Míg a Redmi 6-ot a nyolc, maximum 2 GHz-re skálázott Cortex-A53-as magokkal és PowerVR GE8320 GPU-val dolgozó Helio P22 működteti, addig a Redmi 6A a megegyező csíkszélességű, szintén 2 GHz-es Helio A22-vel dolgozik 2 GB RAM és 16 GB bővíthető belső tárhely mellett.


Xiaomi Redmi 6

A kameraképességek sem egyformák, mert a Redmi 6A mindössze egy darab 13 megapixeles, LED villanóval támogatott szenzort tud felmutatni a hátlapon és egy 5 megapixeles szelfikamerát, viszont a 8.1-es Androidra épülő és a lapkakészlet által támogatott AI kamerafunkciók ugyanúgy elérhetőek, mint a Redmi 6 esetében. Csak ott a hátlapon két darab szenzor dolgozik 12 és 5 megapixeles felbontással. Utóbbi a portré módban segít. B20 támogatósról a hivatalos termékoldal egyelőre nem ír, de valószínűleg lesz nemzetközi forgalomba szánt verzió.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés