Új lapkakészlet a MediaTektől

Hirdetés

Vivo Y83 nem csak azért érdekes, mert látszólag teljesen random nevet kapott, de a MediaTek napokban bemutatott, költséghatékony, de prémium funkciókat támogató lapkakészlete is elsőként került forgalomba általa. A Vivo Y83 természetesen szenzorszigettel, 19:9-es képarányú, 6,22 hüvelykes, 720 x 1520 pixel felbontású megjelenítővel, viszont szimpla kamerarendszerrel rendelkezik, noha az SoC támogatja a dupla megoldásokat is.


[+]

A TSMC 12 nanométeres node-ján készült MediaTek Helio P22 nyolc, maximum 2 GHz-re skálázott Cortex-A53-as magot integrál PowerVR GE8320 GPU mellett, a Vivo Y83 esetében 4 GB RAM-mal és 64 GB belső tárhellyel. A szett támogatja a dupla kamerarendszert, a Vivo készüléke azonban csak egy, 13 megapixeles szenzorral rendelkezik a hátlapon, az előlapi 8 megapixeles kamera viszont kihasználja a mesterséges intelligencia lehetőségeit és hajlandó arcról felismerni.


[+]

A 7,7 milliméteres vastagságba gy 3260 mAh-s akkumulátor fért, amit elvileg a kifejezetten energiahatékony szett is támogat alacsony erőforrásigénnyel. Az új lapkával szerelt készülék Kínában 1498 jüanos áron nyitott, ami jelenlegi árfolyamon 64 ezer forint körül van. Ezért a modern külsőn és arc alapú feloldáson kívül jár a MediaTek legfrissebb, prémium funkciókat támogató szettje és az Android 8.1-re épülő Funtouch 4.0 OS is.

Azóta történt

  • Útjára indul a MediaTek Helio A-széria

    Meglepetésként jó eséllyel senkit nem ér, hogy lefelé bővít a tajvani hardvergyártó, egy modern, jó kommunikációs képességekkel bíró, de nem túl erős lapka érkezik.

Hirdetés