Operációs rendszer nélkül érkezett a Pixel 2 XL

A Google idei referenciamobiljait valami komoly rontás kínozza, noha a készülékek roppant ígéretesnek mutatkoztak a bemutató alapján, az LG és a HTC pedig nem kezdő a hardvergyártásban sem. Az első problémák a hangszórókat érintették, majd a kijelző beégésével adódtak kellemetlenségek, amelyet a megjelenített sötét objektumok görgetésre való maszatolás tetézett, kiegészítve a polarizáció elégtelenségével. Majd a videofelvételek hangja okozott meglepetéseket. A fenti hibák nagy részét a Google elismerte, a fejlesztők dolgoznak a szoftveresen orvosolható problémákon.


(forrás: Imgur) [+]

Most két újabb eset adódott, az egyik a töltési sebességet és képességeket érinti, míg a másik lényegében nem érint semmit, mert a készülékeket kis híján be sem lehet kapcsolni. Egyes felhasználók konkrétan operációs rendszer nélkül kapták készhez a Pixel 2 XL-t, bekapcsoláskor pedig a képen látható üzenet fogadta őket. A The Next Web utólérte a Googlet, akik utánanéznek. A problémát elvileg sikerült megoldani, a Google további információt nem közölt az igen meghökkentő esettel kapcsolatban. A Girard Gibbs LLP ügyvédi iroda viszont már kifejezetten keresi azokat a Pixel 2 és Pixel 2 XL felhasználókat, akiknek problémájuk adódott a Google készülékeivel, hogy csoportos keresetet nyújtsanak be a keresőóriás ellen.

A másik téma ennyire nem extrém, mindössze arra ad magyarázatot, hogy a 2 XL gyortsöltése miért nem olyan gyors. A 18 wattos teljesítményre képes gyári töltőfej maximum 10,5 watton hajlandó üzemelni, ami a töltési idő alatt tovább csökken a töltöttség mértékének (nagyjából 65%-nál) függvényében, tekintve, hogy a folyamat nem lineáris. Elképzelhető, hogy a teljesítmény szándékos visszafogása biztonsági megfontolásból történt. A Google még nem reagált a dologra. Ezzel együtt erősen próbálkoznak pozitív kontextusban is a hírekbe kerülni: még októberben Mario Queiroz, a termékmanagement alelnöke jelentette be, hogy két évre bővítik a készülékek garanciális idejét, ami főleg az Egyesült Államokban szignifikáns, ahol hagyományosan mindössze egy év a gyártói garancia.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés