A Pixel 2-vel debütálhat a Snapdragon 836

Úgy tudni, akárcsak tavaly, a Snapdragon 820-szal és 821-gyel, az őszre a Qualcomm idén is picit ráerősít aktuális csúcsajánlatára. A Snapdragon 835 eddig olyan eszközökben bukkant fel (és a 10 nanométeres gyártástechnológiának következtében remekelt sebesség, fogyasztás és hőtermelés tekintetében), mint a tengerentúli Galaxy S8 modellek, a HTC U11 vagy a Xiaomi Mi 6.

Ilyen lehet a megnyúlt kijelzős Pixel XL 2
Ilyen lehet a megnyúlt kijelzős Pixel XL 2 (forrás: Android Police) [+]

A Fudzilla iparági forrásokból megtudta: az előbbi ráncfelvarrt változata lesz a Snapdragon 836, ami az optimalizálásoknak köszönhetően mintegy 10%-os teljesítményelőnyt hozhat, miközben némileg kevesebb energiát vesz fel. A publikáció arra számít, hogy az ősszel esedékes Google Pixel 2 famíliában fog először kikötni a frissített lapka, ami annyiból nem volna meglepő, hogy a tavalyi párosban is a picit erősebb Qualcomm csúcshardver landolt. A Fudzilla szerint a Galaxy Note8 marad a Snapdragon 835 / Exynos 8895-ös kombinációnál régió szerint.

Azóta történt

Előzmények

  • Új funkciókat és képességeket kap a Pixel XL 2

    Az Android Police által közzétett renderképet aránylag hitelesnek tartják, az új funkciókért pedig az XDA vállal kezességet.

  • Ilyen lesz a Google Pixel XL 2

    Az Android Police elég magabiztosan állítja, hogy a renderkép megfelel az év második felében érkező referenciakészüléknek.

  • Elstartolt a Google I/O

    Android O, egyszerűsített zöld robotos főverzió, kiterjesztett valóság, önálló virtuális valóság szemüveg és minden, amit a mesterséges intelligenciáról és a gépi tanulásról tudni akart, csak eddig nem merte megkérdezni.

  • Google Pixel XL - asszisztenst jó áron felveszünk

    A méregdrága Pixel XL legfőbb erénye az új hangasszisztens, ám magyarul nem tud és nem marad sokáig a referenciamobilok sajátossága.

Hirdetés