Nem szerencsés elaludni a telefonon

A Samsung Galaxy Note7 eddig hivatalosan tisztázatlan akkumulátorproblémái kapcsán kurrens téma az egyes készülékek hőtulajdonságait firtatni. Főleg, ha azok extrém mértéket öltenek. Egy iPhone 6 Plust érintő esetben az érintett fél feltette a kérdést: „Mi van, ha a párnám alatt van a mobilom (amikor kigyullad), vagy éppen telefonálok? Megégett volna az arcom." Igaz, ez az eset Kaliforniában történt, a választ viszont egy ausztrál hölgytől kapjuk meg a kérdésre. Akár másodfokú égési sérülés.


(forrás: News Australia) [+]

A nyugat Sydneyben élő Melanie Tan Pelaez filmet nézett nemrég megvásárolt iPhone 7-es készülékén az ágyban, ráadásul a telefon töltőre volt csatlakoztatva, ami normál körülmények között is valamelyest fokozott hőtermelést indukál. A hölgy elaludt, konkrétan a telefonon, ami így nem volt képes rendeltetésszerűen leadni a töltésből, és a közben folyó terhelésből adódó hőt. A kórházi jelentés megállapította, hogy az égési sérülést idegen tárgy okozta, hazaérve pedig egyértelművé vált, hogy a készülék a ludas, a sérülés elhelyezkedése és formája megegyezett a telefon és a kábel pozíciójával.


(forrás: Melanie Tan Pelaez Facebook) [+]

A készüléket visszavitték a márkaboltba, ahol ugyan átvették azt, az égést kísérő jellegzetes szag hiányában kétségbe vonták, hogy a telefon okozta volna a balesetet, mindamellett továbbították Cupertinóba további tesztekre. Az Apple felajánlott egy új iPhone 7-et a szerencsétlenül járt nőnek, aki a márkával szembeni bizalomvesztésre hivatkozva elutasította azt, annak ellenére, hogy saját bevallása szerint a kezdetektől iPhone felhasználó volt. Mindössze szerette volna felhívni az emberek figyelmét a potenciális veszélyre, amit egy letakart, töltőre csatlakoztatott és közben feladatot ellátó (mondjuk, ez esetben videót lejátszó) készülék jelenthet. Nem mintha a sztori szempontjából jelentősége lenne, de attól még tény marad, a hölgy várandós, egyetlen címlap sem mulasztja el első helyen említeni.

A kocsiban kiégett iPhone 7
A kocsiban kiégett iPhone 7 (forrás: 7 News) [+]

Ebben az esetben azonban megkockáztatható némi user error, noha nyilván nem volt szándékos, vagy felelőtlen tudatlanságból eredő viselkedés, mindössze a körülmények lehető legrosszabb együttállása, az ilyen esetek kockázatát némi körültekintéssel minimalizálni lehet. Másrészt az éghajlatra, mármint Ausztráliában, eleve jellemző az év nagy részében igen kellemes hőmérséklet, volt már rá példa, hogy ugyan nem töltőn, de a strand parkolójában álló kocsiban hagyott, nyilván biztonsági okokból letakart készülék komoly anyagi károkat okozott.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés