A legolcsóbbak közt teszi oda magát a Redmi 8A

Valamennyire megújult a design, érkezett egy korrektnek tűnő kamera, egy nagyon erős akkumulátor, emellé pedig egy kellemes hardver. 100 dollár alatt.

Jelentős frissítésen esett át a legolcsóbb Redmi-széria, a cég mai bemutatójának főszereplője a Redmi 8A, ami elődjeinél jelentősen nagyobb kijelző/előlap aránnyal, csepp alakú noccsal, új kamerával és megnövelt üzemidővel próbálja a korábban megismert áron csábítani az olcsó telefonra vágyókat.


[+]

A Xiaomi-féle Aura Wave design itt is visszaköszön, a fekete, kék és piros színekben létező hátlap teljesen megújult, az előlapon pedig 6,22 hüvelykesre hízott, de HD+ felbontáson maradt az IPS kijelző. A cseppálló mobil dimenzióiban is megnőtt 156,3 x 75,4 x 9,4 milliméteres lett, 188 grammos tömeggel, külső burkolatát továbbra is műanyag uralja, elöl viszont Gorilla Glass 5 üveg véd. Ujjlenyomat-olvasó nincs, viszont arcfelismeréssel feloldható a mobil.


[+]

A 12 nanométeren gyártott Snapdragon 439-ről sokat nem is érdemes beszélni, pontosan ugyanez dolgozott a Redmi 7A-ban is, nem kiemelkedően erős, de a mindennapokra bőven elég teljesítményt nyújtó lapkáról beszélünk, 2 vagy 3 GB RAM és 32 GB-os, microSD-vel bővíthető tárhely tartozik hozzá.


[+]

Kamerás téren sem lehet elméleti okunk panaszra, hiszen ugyanaz a 12 megapixeles, dual pixel autofókuszt támogató Sony IMX363 szenzor dolgozik az egyetlen hátlapi kamerában, ami például a Pixel 3a-ba is került, és a hozzá tartozó f/1,8-as apertúra sem rossz a számok terén, remélhetőleg ez látszani is fog az elkészült képeken. 8 megapixeles a szelfikamera, és van AI portré mód is, videózni Full HD-ben, 30 fps-sel lehet majd vele.


[+]

A MIUI 10-zel szállított, Android 9-es mobil hamarosan a 11-es MIUI-ra is frissül. Adatkommunikációs téren a szokásos alapfunckiókon (dual SIM, LTE, WiFi, GPS, GLONASS, stb.) kívül infraportot találunk, és nem maradt el a 3,5 milliméteres jack csatlakozó sem. Az akkumulátor meglepően nagy, 5000 mAh-s lett, tölteni akár 18W-os kábeles gyorstöltővel is lehet, a dobozban 10W-ost fog találni a felhasználó. Szeptember 30-án, a Xiaomi Indiánál kezd a Redmi 8A, a 6500 rúpiás alapára alig 28 000 forintnak felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Redmi

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés