Xiaomi 13 Lite - dögös vagy, Civi

Álnéven futott be Európába a Xiaomi Civi 2, az első Snapdragon 7 Gen 1-es telefon, ami egyből a 13-as széria legjobb árú darabjává lépett elő.

Bevezetés, csomagolás

Hol kezdődik ennek a telefonnak a története? Az MWC-n? Ha felületesen figyelünk, akkor igen, hisz a Xiaomi 13 Lite a barcelonai kiállításon lett bemutatva, de sok időt nem töltöttek a prezentáción a részletekkel, pár perc alatt lezavarták a készülékről szóló részt. Azt azért megtudtuk, hogy jön Európába a modell, így Magyarországon is elérhető lett kicsit a 13-as és 13 Pro után, például az MStore-nál, akik voltak olyan jó fejek, hogy a tesztkészüléket kölcsönbe ideadták. Viszont térjünk kicsit vissza a 13 Lite eredetére, immáron szigorúbb szemmel vizsgálva: ez bizony a Xiaomi Civi 2, csak más néven, szóval valahol 2022 szeptemberének végén indul a sztori.

Kezemben a Xiaomi 13 Lite, vagyis a Xiaomi Civil 2, vagyis a Xiaomi 12 Lite NE... Felénk 13 Lite a becses neve.
Kezemben a Xiaomi 13 Lite, vagyis a Xiaomi Civil 2, vagyis a Xiaomi 12 Lite NE... Felénk 13 Lite a becses neve. [+]

Ettől függetlenül a készülékben található hardver új és egyedi. Egyedi, mert a Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1-es lapkája a 13 Lite (vagy Civi 2 vagy 12 Lite NE, hívják akárhogy is) mellett egyedül a kínai belpiacos Oppo Reno8-ban van jelen, de ha bővítjük a keresési feltételeinket a Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 2-re is, akkor is csak a Realme GT Neo5 SE és a Redmi Note 12 Turbo kerülnek be a képbe, szóval valamelyik Snapdragon 7 Gen lapkával összesen négy kínai mobil van a kosárban, melyek közül Európában egyelőre egyet - a teszt alanyát - vehet meg az ember. A teszt megjelenése utáni héten állítólag lesz még egy, a Poco F5, de az igazat megvallva ott is csak a névvel játszik majd a Xiaomi, mert az említett mobil a Redmi Note 12 Turbo nevében nyugatiasított változata lesz.


[+]

De miért ilyen fontos akkor a Xiaomi 13 Lite? Azért, mert a jónak mondható hardver mellé kompetens árazás is társult, így a Lite jelző megtévesztő a névben, hisz nem egy kiherélt csúcskészülék ez, hanem egy olyan, ami megállja a helyét önmagában is. A 8/128 GB-os modell 169 990, a tesztre kapott 8/256 GB-os verzió pedig 179 990 forintba kerül újonnan a kártyafüggetlen piacon. Kontextusként: hasonló árban mozog a Redmi Note 12 Pro+, a Honor Magic5 Lite vagy a Samsung Galaxy A34 az idei kínálatból, hardveres teljesítményben viszont egyik sem éri utol a 13 Lite-ot.

A doboz és tartalma
A doboz és tartalma [+]

Pénzünkért cserébe megkapjuk a szokásos Xiaomi csomagot, a fehér dobozban így megvan a 67 wattos gyorstöltő, az USB-A végű Type-C töltőkábel, az átlátszó szilikon tok, a SIM-tálcát nyitó tű, valamint maga a telefon a kijelzőn gyárilag telepített védőfóliával.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés