Honor Magic5 Lite - fiatalít az új ruhám?

A csinos külső alatt koros technológia lakik, amely önmagában nem lenne baj, de az árazás nagyot szór függően attól, hogy honnan szeretnénk beszerezni a terméket.

Bevezető

Pár éve még azt gondoltuk, hogy a Honor lesz az új Huawei — amint tényleg a saját lábukra tudnak állni. Ez volumenben és a portfolió méretet nézve azóta sem történt meg. Sebaj, akkor majd a Honor lesz az új Honor, vagyis folytatják azt, amit még a Huawei almárkájánál műveltek: olcsóbban adnak termékeket, mint a nagyobb cégek (vagyis például egykori anyavállalatuk), de ez sem történt meg. Akkor viszont a Honor leginkább olyan, mint a Nokia: a kártyafüggetlen piacon meredek árazást a szolgáltatói kínálatban való vonzóbb ajánlatokkal próbálják kompenzálni, de elég nehéz úgy megítélni a terméket, hogy ahány operátor, csomag, ügyfél és hűségakció van, ott mind más összeget kell érte kifizetni.


[+]

Ez viszont erősen nehezíti, hogy a Honor jelentős szereplő legyen. Kijön egy termék (és itt vegyük is alapul ezt a Magic5 Lite nevű motyót), a szaksajtó, de még a nem-annyira-szaksajtó is pont látja, hogy a végfelhasználói bruttó ár teljesen más dimenzióban mozog, mint amit a telefon specifikációi alapján gondolnánk, vagyis mindenki jól megírja, hogy a cucc bizony durván el lett árazva. Oké, mondja a Honor, akkor ne SIM nélkül vegyék a népek, a magyar eladások nagyobbik fele amúgy is a szolgáltatókon keresztül történik, ott majd csinálunk akciókat, az meg külön jól is jön nekünk, hogy az operátorokhoz betévedő vásárlók nagy százaléka nem olvas szaksajtót, csak lát egy jó kiállású masinát, egy áthúzott árat és máris könnyebben nyílik a pénztárca.


[+]

Ettől még a Honor Magic5 Lite-ot mégiscsak el kéne helyezzük a táplálékláncban, ez pedig általában úgy történik, hogy megnézzük a hivatalos árát, aztán a tudását, aztán más, hasonló árszintű termékek tudását és kialakul egy véleményünk arról, hogy mennyire sikerült eltalálni ezúttal a dolgot. Előre szólok: nem sikerült. És ez a megjegyzés nem arra vonatkozik, hogy mint telefon nem sikerült, mert a készülék a mindennapi használatra sokaknak bőségesen elég, viszont ha azt mondjuk egy átlagembernek, hogy X pénzért (X = 160 ezer forint) veheted ezt, vagy egy csomó más izét, ami gyorsabb, jobb a kamerája, jobb a hangja, frissebb a szoftvere, akkor az átlagember el fog szontyolodni, ha már megvette ezt a terméket. Vagy azt fogja mondani, hogy most 22 hónapos részletre csak havi 6150 forint, annyiért bőven jó. Hé, az is 135 lepedő, ráadásul még fizetheted az előfizetési díjat is! Akkor? Akkor sem kell egy összegben. És ez tényleg működik, ha pedig a tarifacsomag nem a legalapabb 4500 forintos, akkor a kedvezmény mértéke is növekszik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Hirdetés