Dupla vlogger kamerával pótolhat egy Xiaomi egy sokéves hiányosságot

Méltatlanul elhanyagolt videós tulajdonság fejlődhet az előlapon.

Két nap múlva érkezik a Civi 3 Kínába, és a Xiaomi átcímkéző gépezetét ismerve pár hónap múlva ez a telefon is eljuthat hozzánk valamilyen formában, lásd a Civi 2-t Xiaomi 13 Lite-ra átnevezve. Éppen ezért érdemes odafigyelni, mit hoz a folytatás ázsiai premierje – például két 32 megapixeles kamerát az előlapon, normál és ultraszéles látószögben, bár a 13 Lite épp ezen spórolt ideérve.

[+]

Van azonban valami, amivel nem csak a Civi 2, hanem a döbbenetesen drága Xiaomi 13 Ultra is érthetetlen módon fukarkodik. Szerintünk tarthatatlan legalábbis, hogy amikor egy Galaxy A54 vagy Pixel 7a simán letudja a minőségi normál és ultraszéles hátlapi kamera mellett a 4K felvételre képes előlapi egységet is, nem egy kínai márkájú felső-középkategóriás, csúcs vagy elit telefonnál kell 1080p videófelvétellel beérni kijelzőoldalon.

[+]

A Civi 3 a hiányosságot duplán szeretné pótolni: a normál és széles látószögű szelfikamera is képes lesz 2160p-n videót rögzíteni, remélhetőleg hatékony elektronikus képstabilizálás mellett, ha már a VLOG mozaikszó a kínai poszterről jól leolvasható. Nem hangzik rosszul amúgy az 1200 nites fénysűrűségű AMOLED panel sem, 1500 nites pontszerű fehér fénysűrűséggel.

[+]

A túloldalon az 50 megapixeles Sony IMX800 szenzor tesz majd jó szolgálatot f/1,77-es rekeszértékű, optikailag stabilizált főkamerával. Szintén a Civi 3 erénye lesz a nagy panel ellenére visszafogott vastagság és tömeg (7,56 mm, 173,5 g), viszont ezennel lenne egy kérésünk: ha és amennyiben ellátogat hozzánk a telefon ilyen vagy átcímkézett néven, ugyan már, ne faragjon a Xiaomi egyik előnyös komponensen sem.

Előzmények

Hirdetés