Windows Phone 8X by HTC - a nyolcadik utas

Bevezető, tartozékok

Október 29-én hivatalosan is elstartolt a Windows Phone 8, a Microsoft pontosan két hete, egy Jessica Albával fűszerezett rendezvényen rántotta le a leplet a végleges verzióról. Első körben három gyártó mobiljai lesznek kaphatóak az új rendszerrel, a HTC és a Nokia kettő, a Samsung egy modellt pakol a boltok polcaira. Míg utóbbi megjelenésének pontos dátuma egyelőre nem ismert, előbbi kettő teljes mellszélességgel támad a karácsonyi szezonban. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a csúcsmodellek közül kettő már szerkesztőségünkben pihen, a Lumia 920-at Bocha kollégám nyüstöli, a mai teszt pedig a HTC gyártmányú Windows Phone 8X-ről fog szólni.

Windows Phone 8X by HTC
[+]

Már tesztalanyunk neve is mutatja, hogy nem egy átlagos Windows Phone mobillal van dolgunk, a készülék ugyanis szabad fordításban a Windows Phone referenciamodellje (az angol szaksajtó a signature, azaz magyarul aláírás, kézjegy szót használja). Hogy pontosan mit jelent a signature státusz, nem lehet tudni; megkérdeztük a HTC magyarországi képviseletét, a válasz alapján ez optimalizálás és szoftveres támogatást jelent. A telefon másik érdekessége, hogy a Beats Audio támogatás mellé egy beépített audioerősítőt kapunk. A HTC androidos mobiljai már több ízben érkeztek Beats Audióval, ami eddig mindössze egy előre beállított hangzásprofilt jelentett, így nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a dolognak, ám a teszt során hamar kiderült, többről van most szó.

Windows Phone 8X by HTC
[+]

A Speedshoptól kölcsönkapott készülék egy apró fehér dobozban érkezett, mely nagyrészt a szokásos tartozékokat rejtette. A kézikönyvek mellett egy microUSB-kábelt, egy töltőfejet és egy sztereó headsetet is tartalmaz a pakk. A füles hangminősége átlagos, a kényelmi faktor szintén lehetne jobb, a tömör műanyagból álló fejekhez nem kapunk gumiharangokat vagy egyéb, a fülnek kedves kiegészítőt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés