Hirdetés

WP blog: A HTC extrái

Nemrég hivatalosan is elstartolt a Windows Phone 8, ennek megfelelően szépen lassan szállingóznak a Microsoft platformjára épülő mobilok is. Az elődhöz hasonlóan a WP8 felhasználói felületéhez sem nyúlhatnak a gyártók, így szigorú szemmel nézve az összes ilyen készülék igen hasonló UI-jal rendelkezik. A cégek így a formaterv, a hardver és a kijelző mellett különféle szoftveres extrákkal próbálják megnyerni a vásárlókat, mint azt az előző széria tagjai esetén is tapasztalhattuk. Nemrég a HTC csúcsmodellje, a Windows Phone 8X érkezett szerkesztőségünkbe; a mai bejegyzésben megnézzük, milyen extra programokkal és szolgáltatásokkal készült a tajvani gyártó.

Bónusz alkalmazásokból összesen öt darab áll a felhasználó rendelkezésére. A Fotó korrekció egy egyszerű képszerkesztőt takar, mellyel különféle szűrőket húzhatunk a fotóinkra. A Csatlakozástelepítő a szolgáltatói internetkapcsolat adatainak beállítását vállalja el, a Vaku elemlámpává varázsolja a mobilt. A Konverter személyében egy átváltót tisztelhetünk, segítségével mértékegységeket és pénznemeket konvertálhatunk. A nemes egyszerűséggel csak HTC nevet viselő program az időjárást, az aktuális részvényadatokat és a fontosabb híreket jeleníti meg egy fedél alatt. A programot élő csempeként a főoldalra tűzve a pontos időt láthatjuk.

A beállítások között található figyelmes telefon menüpont is kizárólag a HTC mobiljain érhető el, az itt található funkciók a telefonban található szenzorok adatait használják fel. A telefon mozgatásával csökkenthető a csengés hangereje, fejre fordítva elnémul a készülék, táskában vagy zsebben hordva pedig automatikusan feltekeri a hangerőt a rendszer. Mindkét Windows Phone 8-as HTC telefonban aktiválható Beats Audio hangzásjavító eljárás, ezt szintén a beállítások között találjuk, a használatához fülhallgató vagy egyéb, a 3,5 milliméteres kimenetre csatlakozó eszköz szükségeltetik.

Azóta történt

Előzmények