Az uleFone, aminek home gombja van

Az uleFone u007 folytatása kevésbé hangzik úgy, mint egy kémmobil, viszont kedvező áron kínál fémházat, óriás akkumulátort és lenyomható kezdőképernyő gombot.

Több uleFone mobil is járt már nálunk, legutóbb a Future elnevezésű phablet, és az kiderült a gyártóról, hogy jól árazni és remekül összerakni egy okostelefont már megy, a szoftverrel és a működéssel viszont egyelőre hadilábon állnak. Nyilván a fejlődés egy folyamat, és az uleFone sorra dobja piacra újabbnál újabb ajánlatait, most például az u007 folytatása érkezett meg, a kevésbé áthallásos u008 Pro személyében.


[+]

Egy belépőszintű öthüvelykesről van szó, aminek az árát ugyan még nem árulta el a gyártó, az előd mindenesetre 55 dollárért, azaz 16 ezer forintért kosárba helyezhető, az u008 Pro tehát akár a legolcsóbb fémházas masina címére is pályázhat, noha a Pro utótag nem feltétlenül indokolt a felszereltség alapján. A készülék 148,2 x 72,8 x 9,5 milliméteres és 170 grammot nyom, tehát jó vaskos, cserébe 3500 milliamperórás Sony telep jár mellé, az előlapon pedig egy igen komoly és a termékoldalon külön hangsúlyozott feature van: lenyomható home gomb:


[+]

Ez szabad fordításban annyit tesz, hogy a home gomb nem csak hozzáad az u008 Pro gyönyörűségéhez, komoly visszajelzésként is szolgál az ujjak számára, lerövidítve a gomb megkeresésére fordított időt, mert a billentyű mindig ott van a helyén, és ezt az ujj is jól tudja. Az ember ezt a döbbenetes találmányt olvasva szinte elfelejti megkérdezni, hogy ujjlenyomat-olvasó is van-e benne. A válasz egyébként az, hogy nincs.


[+]

Az u008 Prót a MediaTek MT6737 hajtja meg négy, 1,3 gigahertzes Cortex-A53 maggal, 2 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos, bővíthető tárhellyel a home gomb alatt. A kamerák 5 és 8 megapixelesek. Az öthüvelykes képátlóhoz 720 x 1280 pixeles felbontás és Gorilla Glass 3 védelem tartozik. A két microSIM-et befogadó uleFone számos FDD-LTE sávot támogat, a B20-at is beleértve (800/900/1800/2100/2600 MHz).

Előzmények

  • uleFone Future - talán majd jövőre

    A gyártó az idei MWC-n mutatta be (majdnem) káva nélküli készülékét, amit kellemes formaterv, elképesztően gyors rendszer és ijesztő minőségi kihozatali arány egyaránt jellemez.

  • uleFone Paris Golden - Szép Heléna sírva fakadna

    A shenzheni gyártó ismét bepróbálkozott a középkategória alján, ám ezúttal nyolcmagos processzorral és prémium(nak szánt) külsővel.

  • uleFone Be Pro - a profizmus hiánya

    A középkategória sűrűjébe célozna a Be Pro-val az uleFone, van itt négymagos processzor, meg nagy kijelző, de egy nagyon kínos gyártási hiba is becsúszott.

  • uleFone Be Touch 2 - homage vagy lopás?

    Nyolcmagos rendszerchip, 3 gigabájt RAM, Full HD kijelző, fémkeret és vállaltan az iPhone 6 Plust megidéző külső – mire megy a fiatal márka a felső-középkategória legjobbjai ellen?

Hirdetés