2018. január 18., csütörtök

Gyorskeresés

T-Mobile 3G - harmadik sebesség

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy hétig nyúztuk hazánk legnagyobb szolgáltatójának harmadik generációs hálózatát.

T-zones

Adott nekünk a T-Mobile egy Nokia 6680-at, és hozzá egy 3G SIM kártyát. Már viszketett a tenyerünk, hogy kipróbáljuk, hogy milyen az igazi mobil szélessáv, úgyhogy rendesen megmozgattuk a hálózatot. Magáról a telefonról már írtunk egy tesztet, úgyhogy jelen ismertető a hálózatról szól, felhasználói szemmel.

A T-Mobile június elsején indította el hazánkban először a harmadik generációs szolgáltatást. Az egyelőre csak Budapesten elérhető hálózat azóta is szépen gyarapodott, legnagyobb örömünkre nem csak a belvárosban, hanem már Kőbánya, Csepel, sőt Pesthidegkút egyes részein is gond nélkül elérhető. A folyamatosan frissülő térkép a cég erre kialakított weboldalán, a http://www.3g.hu címen is megtalálható.

A leggyorsabban úgy juthatunk eddig nem tapasztalt élményhez, ha rögtön a T-Mobile WAP oldalán kezdjük a nézelődést, itt ugyanis külön menüpont foglalkozik a 3G szolgáltatásokkal. A legnagyobb szerepet természetesen a leglátványosabb alkalmazások kapták, különböző videóklipek nézhetőek online meg hazai és nemzetközi sztárokról, és persze kiemelt szerepet kap az itthon csak Ricsi néven emlegetett Lionel Richie.

Kicsit lentebb haladva azonban már ténylegesen hasznos és praktikus dolgokkal találkozhatunk. Az élő tévéadás jelenleg három állandó csatorna mobilos sugárzását biztosítja, a Duna TV, az ATV és a Hír TV adásába kapcsolódhatunk be bármikor, és bárhol – feltéve, ha van 3G hálózat. Ez utóbbit a térerőkijelzés alatti kis felirat folyamatosan jelzi. Az élmény túlzás nélkül odaszögezi az embert a mobiljához, pár másodperc pufferelés után folyamatosan, szaggatás nélkül érkezik a hang és a kép. Persze ki kellett próbálni, hogy tényleg ez van-e a TV-ben, de nem kamu, bár mobilra néhány másodperccel később jut csak el az info, de ugyanazt láttuk a nagy szürke dobozban is, mint a kijelzőn. A csatornaválaszték folyamatosan bővül, már jelenleg is elérhető 19:30-kor a királyi Hiradó, valamint a TV2 néhány népszerűbb műsora is.

Jó dolog a budapesti közlekedés helyzetképet is otthonról szemlélni: a város néhány pontján webkamera figyeli a forgalmat, amit az útnak induló honpolgár végignézhet és ez alapján döntheti el, hogy megpróbálja-e magát a reggeli csúcsban az Astoriánál átverekedni. Megpróbáltuk, és volt ujjongás, amikor a kijelzőn is elhaladt a verda.

Van még néhány rovat, a Sport címszó alatt egyelőre csak extrém videók láthatóak olyan sportágakról, amit halandó ember úgysem próbál ki, ennek majd akkor lesz értelme, ha a BL-döntőt is követhetjük a hálózaton. Vicces a Karaoke is, ahol jelenleg egyetlen számot énekelhetünk közösen az előadóval, a Unique együttes videóklipje alatt fut a szöveg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​d​e​té​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.