2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Qtek 9000 - mit nem tud?

Most nem arra keressük a választ, hogy mit tud a készülék, hanem arra, hogy mit nem. Kávét főzni.

Hirdetés

Koncepció

A mobiltelefonok és a tenyérszámítógépek egyre gyakrabban egy eszközbe kerülnek. Ezek az öszvérmodellek egyetlen nagy hátránnyal rendelkeznek: baromi nagyok. A Qtek 9000 már csak ezért is megérdemli a nagy dobozt. De nem csak a készülék figyel benne, hanem minden földi jóval zsúfolásig megpakolták. Manapság két vonal figyelhető meg: vagy a hagyományos méretű mobiltelefont próbálják közelíteni a számítógépekhez, ilyenek például a Symbian oprendszeres készülékek, vagy pedig az alapvetően számítógépnek minősülő tenyérgépekbe próbálják beoltani a telefonáláshoz elengedhetetlen funkciók sokaságát. Még nem dőlt el, hogy melyik verzió a nyerő, de úgy fest, hogy a két változat megél egymás mellett is. A Qtek 9000 pedig tutira megél.

A Qtek ezen modellje valójában HTC fejlesztés – ebből származik az i-mate JasJar is. A két eszköz gyakorlatilag ugyanaz, a különbség csak néhány formai módosításra korlátozódik. A készülékbe mindent belezsúfoltak, amit csak el tudunk manapság képzelni, ami felveti a kezelhetőség romlásának lehetőségét, de esetünkben erről szó nincsen, ha el tudunk tekinteni attól, hogy egy csempével telefonálunk.

Én el tudtam. Mások nem. Ez ízlés kérdése. A Qtek 9000 nagy poénja, hogy a szétnyitható telefon belsejében teljes értékű QWERTY billentyű lapul, de a kijelző megforgatható és ebben az állapotában visszacsukható. Ilyenkor teljesen úgy néz ki az eszköz, mint bármilyen PDA, csak egy picit vastagabb. Ilyenkor természetesen a kijelző is megfordul, és a funkciógombok is alkalmazkodnak a megváltozott paraméterekhez.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.