Sony Xperia Z3 - finomhangolás

Menü, szoftveres felület

Az Xperia Z3 az Android 4.4.4 KitKat verzióval érkezett szerkesztőségünkbe, azon pedig a Sony saját, friss felülete futott. A leglátványosabb különbséget az ikonok és feliratok méretének növekedésében láttuk, amely nem feltétlenül vált az esztétika javára. A kezdőoldalakra mindenesetre továbbra is 4 x 4-es kiosztásban lehet ikonokat és widgeteket pakolni. A tálcára öt ikon fér, beleértve a menügombot, alatta az androidos kezelőgombok kaptak helyet.

Felül a Google állandó keresősávja található, amely kikapcsolható, bár így is marad a 4 x 4-es kiosztás. Alapból a Sony saját kezdőképernyős háttere fogad minket, amely időszakosan változtatja színét, egy kis változatosságot hozva az amúgy kellemes és gördülékeny megjelenítési stílusnak. A kezdőképernyő hosszú érintéssel vagy csíptető mozdulattal rendezhető át, a minialkalmazásokat is így húzhatjuk a főoldalakra.

Gördülékeny a Sony Xperia Z3 szoftveres felülete Sony Xperia Z3

Widgetekből jár a Garmin navigáció, az AVG AntiVirus, a fényképek és videók, a kedvenc névjegyek, az időjárás, a kamera, a Walkman, a Throw fájlküldő, a Stamina üzemmód, a TrackID zenefelismerő, a naptár, a Socialife és a Sony tartalomajánlójának minialkalmazása. Az értesítési panelt egy ujjal lehet lehúzni, két ujjal a gyorskapcsoló panel érhető el, 16 átrendezhető ikonnal. A Google asszisztense a képernyő aljáról jobbra húzható fel, balra a Sony tartalomajánlója indítható.

A gyorskapcsoló panel Sony Xperia Z3 felületén Kézzel lehet kalibrálni a Sony Xperia Z3 megjelenítőjének színeit

A képernyőbeállítások között számos finomhangolási opció akad, így a kijelző kézi kalibrációja a piros, zöld és kék skálák húzogatásával, mi a kéket leszabályozva közelítettük meg az ideális, 6500 Kelvin körüli értéket a fehérek esetében. A Z3-at sok rivális készülékhez hasonlóan dupla érintéssel is fel lehet ébreszteni alvó állapotból, ezt az opciót szintén a képernyőbeállítások között találjuk.

Sony Xperia Z3 Sony Xperia Z3

Az Xperia kapcsolat menüpont alatt lehet kezelni az NFC-vel társított készülékeket. WiFi-n keresztül megoldható a képernyő tükrözése és megosztása a Miracast szabvány segítségével, a multimédiás lejátszás DLNA-val, valamint a gyors fájlcsere a Throw szolgáltatással. A Mirrorlink lehetővé teszi a készülék irányítását olyan érintőképernyős műszerfallal rendelkező jármű esetében, amennyiben támogatja a technológiát. Beállítható továbbá a Dualshock 3 és a Dualshock 4 kontroller a telefonon futtatott játékok kezeléséhez.

Egyérintéses beállítási mód a Sony Xperia Z3-on A kontrollerek is beállíthatók a Sony Xperia Z3-on

Az Xperia Z3 is rendelkezik a legtöbb gyártónál megtalálható egyszerű kezdőképernyős megoldással, ami mondjuk kocsiban ülve lehet praktikus opció a hatalmas ikonok és feliratok okán, de ugyanennyire hasznos lehet gyengébben látók számára is. Az egyszerű mód ikonjait és névjegyeit bármikor kicserélhetjük. Létezik továbbá opció a rendszer betűtípusának felnagyítására, valamint a megjelenített szövegek felolvasására.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Lebukhatott a Sony Xperia Z3X

  A japán gyártó jövő érkező csúcsmodellje minden eddiginél erősebb specifikációval kerülhet forgalomba, legalábbis az AnTuTu szerint.

 • Gondok a Z3 Compact bootloaderének kinyitásakor

  Felhasználói visszajelzések szerint a bootloader kinyitása több Sony-s szolgáltatást is negatívan érint az Xperia Z3 Compact esetében, így például csökken az esti fotók minősége.

 • Mobilarena TV: erős, kompakt, formás

  Mai adásunk során a Sony csúcsmodelljének kistestvérével, a Z3 Compacttal foglalkozunk, mely erős hardverrel, nagyon jó az üzemidővel, és szép formatervvel hívja fel magára a figyelmet.

 • Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

  A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.

Előzmények

Hirdetés