Gondok a Z3 Compact bootloaderének kinyitásakor

Az Android egyik legfőbb vonzereje a geek univerzumban a Google operációs rendszerének teljes testreszabhatósága, akár kernel szinten belenyúlva a szoftverbe. A mélyebb beavatkozásokhoz, így mondjuk új rendszerképek telepítéséhez mindenekelőtt bizonyos készülékek esetében ki kell nyitni a bootloadert, hiszen csak az után lehet hozzáférni a készülékek „lelkéhez”, azonban ez az előnyök mellett hátrányokkal is járhat, például a Sony Xperia Z3 Compact esetében.

Az XDA Developers fórumán többen is arról számoltak be, hogy a bootloader kinyitása után többek között csökkent az esti fotók minősége, de a Miracast, a MirrorLink és a Sony Entertainment Media szoftvereivel is problémákat okoznak. Ennek az oka az lehet, hogy egyes szoftverek és funkciók DRM-védelemmel vannak ellátva, és a bootloader kinyitása a DRM-kulcsok elvesztésével jár, így aztán például a Z3 fejlett éjszakai módjai is áldozatul esnek a Z3 Compact esetében. Ezt Anna Aleryd, a Sony munkatársa is megerősítette. Érdemes persze megjegyezni, hogy a gyártók nem mindig örülnek, ha a felhasználók a szoftvereikbe mélyebben belenyúlnak,, és a komolyabb módosítások típustól és gyártótótól függően akár garanciavesztéssel is járhatnak. A Sony honlapján mindenesetre lehetséges unlock code kérése a Z3 Compacthoz, tehát a japán vállalatnál nem zárkóznak el teljesen a dologtól.

Azóta történt

  • Sony Xperia Z3+ néven jön Európába a Z4?

    A vállalat korábban azt mondta, lesz még májusban egy globálisan is elérhető csúcsmodell, a Z4 nem az. Egy dokumentum szerint viszont ettől még elérhető lesz a Z4, csak más néven.

Előzmények

Hirdetés