Sony Xperia Z3 - finomhangolás

Alkalmazások és szolgáltatások

Az xperiás telefonkönyv a gyári androidos megoldás némileg átdolgozott változata. A tárcsázóhoz társíthatók gyorshívási opciók, a névjegyek betölthetők és szinkronizálhatók számos online forrásból, SIM-kártyáról, a telefonmemóriából vagy egy fájlból. Van elehetőség a névjegyek összevonására, a szám nélküli kontaktok kiszűrésére, valamint rendezésre vezeték- és keresztnév szerint. Az email applikáció gond nélkül használható akár több fiókkal, az SMS alkalmazás is rendben tette a dolgát. Az Xperia billentyűzet ismeri a magyar nyelvet és ékezeteket, rendelkezik helyesírási javaslattal és automatikus szókiegészítéssel, továbbá elérhető az ujjhúzós bevitel is.

A Sony Xperia Z3 telefonkönyve átlátható és funkciógazdag A Sony Xperia Z3 billentyűzete ismeri a magyar nyelvet

A telepített és telepíthető alkalmazások forrása a Play Áruház, azonban a Sony Select szoftverrel hozzá lehet jutni számos olyan tartalomhoz, amelyet a japán gyártó ajánl készülékeihez, legyen szó játékokról, üzleti alkalmazásokról vagy éppen multimédiás megoldásokról. Ugyanígy jár el a What’s New névre hallgató ajánlatgyűjtemény is annyi különbséggel, hogy a PlayStation Store is integrálva van, azaz itt a Sony konzoljaihoz is lehet tartalmat vásárolni. Ha már játékokról van szó, a PlayStation applikáció is mellékelve lett, amellyel konzolos tartalmainkat és profilunkat kezelhetjük.

A Sony Xperia Z3 egyik tartalomajánlója A Sony Xperia Z3 egyik tartalomajánlója

Multimédiás tartalmak közül jár a Walkman, vagyis a zenelejátszó, az Album, vagyis galéria, a Filmek, vagyis a videolejátszó, az FM-rádió, valamint a Video Unlimited fizetős mozgókép szolgáltatás, amely hazánkban nem érhető el. Az Xperia Lounge szolgáltatással ugyancsak szórakoztatóipari tartalmakhoz lehet hozzájutni, illetve különféle nyereményjátékokban lehet részt venni. A Movie Creatorral rögzített klipjeinket és fotóinkat fűzhetjük össze filmetűddé, a Rajz nevű alkalmazással pedig az érintőképernyőt használva hozhatunk létre grafikákat.

Az intelligens csatlakozás automatizálja a Sony Xperia Z3 funkcióit A TrackID a Sony Xperia Z3 zenefelismerője

A Lifelog a Sony egyfajta naplója, amellyel nyomon lehet követni megtett lépéseinket, sporttevékenységeinket, az elégetett kalóriákat, a napi eseményeket vagy akár a helyszíneket, ahol fényképeket készítettünk. Ez az app szükséges ahhoz is, hogy a SmartBand kommunikáljon a készülékkel. A Socialife a japánok hírolvasója, az Update Center a Z3 szoftverfrissítéseiért felel. A Smart Connect, vagy intelligens csatlakozás lehetővé teszi bizonyos funkciók automatizálását eseménytől vagy időponttól függően, mondjuk füles csatlakoztatásakor a Walkman elindítását, vagy a töltőt bedugva az értesítések lehalkítását és az ébresztő indítását, de a lehetőségekkel bármikor lehet variálni. A TrackID megbízható zeneszám azonosító, a TrackID TV pedig televízió műsorokat próbálna felismerni, már ha hazánkban elérhető lenne a szolgáltatás.

A Chrome a Sony Xperia Z3 hivatalos böngészője Sony Xperia Z3

A Sony nem szokott saját böngészőt mellékelni készülékeihez, így jobb híján a Google Chrome a Xperia Z3 hivatalos internetes szoftvere. A böngészési élmény a méretes kijelző és a komoly hardveres háttér mellett javarészt gördülékeny, a nagyítás és a gördítés is csak a legkövérebb tartalmaknál jár némi megakadással. A Chrome támogatja több fül és inkognitóablak megnyitását, az asztali és mobilos honlap-elrendezést, az adatforgalom csökkentését a mobilnet kímélése érdekében, és persze a Google-os könyvjelzők szinkronizálását. A Flash tartalmak lejátszása és a zoomalapú sortörés viszont nem elérhető.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Lebukhatott a Sony Xperia Z3X

  A japán gyártó jövő érkező csúcsmodellje minden eddiginél erősebb specifikációval kerülhet forgalomba, legalábbis az AnTuTu szerint.

 • Gondok a Z3 Compact bootloaderének kinyitásakor

  Felhasználói visszajelzések szerint a bootloader kinyitása több Sony-s szolgáltatást is negatívan érint az Xperia Z3 Compact esetében, így például csökken az esti fotók minősége.

 • Mobilarena TV: erős, kompakt, formás

  Mai adásunk során a Sony csúcsmodelljének kistestvérével, a Z3 Compacttal foglalkozunk, mely erős hardverrel, nagyon jó az üzemidővel, és szép formatervvel hívja fel magára a figyelmet.

 • Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

  A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.

Előzmények

Hirdetés