Sony Xperia Z - a nagy varázsló

Hirdetés

Extra szoftverek

Egy csúcsmodell szoftveres oldalról is csúcsmodell kell legyen, aminek a Sony igyekezett is megfelelni. Egyedül a fájlkezelő hiányzik a gyári repertoárból, de erre számos ingyenes megoldás kínálkozik az online alkalmazásboltban. Névsorban az első a Biztonsági Mentés, amivel a telefonunk tartalmát tudjuk backupolni, illetve visszaállítani. A Feljegyzés egy jegyzetelő app, nagyon nem kell bemutatni.

Sony Xperia Z Sony Xperia Z

Az Intelligens csatlakozás korábban Liveware néven volt ismert, ez az alkalmazás arra szolgál, hogy különböző tartozékok csatlakoztatása után automatikusan elinduljon valamilyen alkalmazás. Füles esetén a zenelejátszó, a dokkolónál pedig mondjuk digitális képkeret. Kapunk egy McAfee által szállított biztonsági szoftvert, hogy a parásabb júzerek is nyugodtan aludhassanak, ez feketelistát és lopás után távoli adattörlést is tud. Van NeoReader, ami egy QR-kód olvasó, illetve OfficeSuite áll rendelkezésünkre a dokumentumok megnyitására. Szerkeszteni ezzel a verzióval nem tudunk, ahhoz némi pénzösszeggel kell támogassuk a fejlesztőt.

Sony Xperia Z Sony Xperia Z

Gémer lelkületű olvasóink bizonyára örömmel veszik majd észre a PSM ikont, ami a PlayStation Mobile rövidítése, de hamar le fognak kókadni, mivel a szolgáltatás hazánkban nem elérhető, de egyébként sem egy nagy eresztés, legalábbis a kínálatban levő játékok alapján. Ezek ráadásul borsos áron vásárolhatóak meg külföldi bankkártya segítségével; egyelőre csak az Egyesült Államok, Kanada, Japán, Anglia, Franciaország, Olaszország, Németország, Spanyolország és Ausztrália területén vehetjük igénybe a szolgáltatást. Szintén a Sony fejlesztése a Reader by Sony, ami kizárólag Észak-Amerikában működik és egy könyváruházzal kombinált olvasót rejt.

Sony Xperia Z Sony Xperia Z

A Socialife a korábbi Timescape felváltására született, a különböző közösségi oldalakról gyűjti össze ismerőseink tevékenységét és listázza egy látványos, de kissé döcögős felületen. Widget is tartozhat hozzá azok számára, akik életük jelentős részét virtuális közösségekben élik. A Sony car egy spéci interfész vezetés mellé, csak a legfontosabb funkciókat tartalmazza jókora ikonokkal. Van Wisepilot (próbaverziós), ami egy navigációs szoftver, de rengeteg ingyenes és jóval olcsóbb, de profibb fizetős alternatíva is létezik ma már. Említést érdemel még az Xperia Link ami egy PC-re telepített programot használva Bluetooth segítségével biztosít lehetőséget arra, hogy ki és be tudjuk kapcsolni a telefonon a WiFi hotspot funkciót.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia T - trónok harca

    A japán gyártó csúcsmodellje elegáns külsővel és nagy tudással érkezik, biztos helye van a felső kategóriában.

  • Sony Xperia S - rögtön a csúcsra

    Új néven, de a régi termékcsaláddal támad a Sony. Az első készülék a csúcskategóriában próbál szerencsét és jó esélyekkel indul harcba.

Hirdetés