Sony Xperia S - rögtön a csúcsra

Hirdetés

Bevezető

Tíz évig létezett a Sony és az Ericsson házassága. A japán fél azonban kivásárolta a svédeket a partnerségből, így újra Sony néven fognak érkezni a jövőben a készülékek. Nem áll vissza azonban a tíz évvel ezelőtti állapot, amikor az Ericsson és a Sony találkozott, mert Ericsson viszont nem folytatja külön cégként a mobilok gyártását. A japánok ugyanakkor csak most lendülnek bele igazán, hiszen az idei, barcelonai kiállításon több Sony telefon is érkezett, nem is beszélve a táblagépekről, amelyeket korábban előrántottak már. Az Xperia S testvéreit az alábbi videón mutatjuk be:

Az igazán frissnek és ropogósnak számító Xperia S alig pár napja kapta meg azt a véglegesnek szánt szoftvert, amivel megérkezett hozzánk is a készülék. A feketében és fehérben is létező modellből mi az előbbit tapogathattuk meg, hiszen eleinte itthon csak ehhez lehet majd hozzájutni a szolgáltatókon keresztül. Az Xperia S igencsak komoly masina, bár tervezése még a Sony Ericsson érában kezdődött, az utóbbi idők telefonjaiban egyre többször látszott, hogy a Sony rengeteg szabadalmat és egyedi vonást tud belepakolni ezekbe a készülékekbe. Ez most fokozottan így van, s talán ha a 2011-es modelleken is lecserélnénk a Sony Ericsson feliratot a Sony jól ismert logotípiájára, akkor senki sem mondaná meg, hogy a dologban az Ericsson keze is benne volt.

Sony Xperia S
[+]

Az Xperia S tehát az újra egyedül dolgozó Sony első, európai modellje, egy olyasfajta átmenet, mint amilyen a T68i volt, amely inkább Ericsson volt, és csak a színével variáltak. Itt most fordított a helyzet, a használati útmutatóban még a régi cégnév szerepel, a készülék hátulján pedig még ott dudorodik a Sony Ericsson bogyó jellegű emblémája. A hamarosan piacra kerülő masina nem lesz olcsó gép, előzetes számításunk szerint 150 ezer forintos független árral kalkulálhatunk, ezen az áron pedig sok egyéb, konkurens termék is beszerezhető, tehát komolyat kell villanatania ahhoz a gyártónak, hogy a vásárlók az Xperia S mellé tegyék le a voksukat. Az biztos, hogy be is vetettek mindent a mérnökök, ráadásul az előzetes hírek alapján úgy tűnik, hogy mostanság a Sony az a gyártó, amely a legjobban igyekszik a frissíthetőséget naprakészen megoldani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés