Hirdetés

2017. szeptember 26., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Ericsson X10 - a fa nagy, a fejsze kicsi

Nagyon egyedi szeretett volna lenni a gyártó első Android rendszerű készüléke. A sok újításnak azonban hátránya is van.

Hirdetés

Timescape

Az X10 két nagy újítása a Timescape és a Mediascape. Igazából nem funkcionális, technikai pluszok ezek, hanem inkább két szemlélet, amivel az ilyesmire fogékonyak egy picit másképp közelíthetik meg egy okostelefon használatát. Hogy rövidre zárjuk a történetet, kezdésnek maradjunk abban, hogy két új menüpont, amelyek mögött már ismert funkciók más elrendezés és logika alapján érhetőek el.

SE X10

A Timescape-pel kezdjük, mert az szerintem béna lett. Rábökve az ikonra, kicsiny, áttetsző téglalapok közé csöppenünk, amelyek időrendben mutatják a történéseket. Történésnek számít a telefonbeszélgetés, mindenféle üzenet, Facebook és Twitter post, fotózás és zenehallgatás. Minden esemény egy-egy kártyácska, amelyek között gyorsan tudunk fel-le irányban haladni. Egy adott kártyára bökve az kissé megnő, újra rákattintva elrepülünk a konkrétumok felé, tehát megnézhetjük a fotót, az e-mail, esetleg megnyílik a böngészőben a Facebook, ilyesmi.

SE X10

Nálam ott borult meg először a logika, amikor kimentem az Oldtimer Expora (mert mindenképpen akartam látni Dezsőt), s persze bőszen fotózgattam, készült vagy 30 kép. Ezek mind bekerültek a Timescape kártyácskái közé, egyenként, úgyhogy ha korábbi eseményekre voltam kíváncsi, akkor görgettem mint a vaddisznó, mire eljutottam valami értékelhetőig. Persze vannak szűrt tartalmak: jobbra-balra csak adott típusú történések jönnek elő (például csak a Facebook), de valahogy nem az igazi. Az emberekkel való kommunikációs kártyák tetején viszont ott van a híres „végtelen gomb“, ami egy fektetett nyolcas, ilyenkor az adott arccal történt össze kommunikációnk rendeződik időrendbe és típusok szerint.

Ebben az esetben is borult a történet, mert egyenként kell mindenkit összerendezgetni a Facebook és Twitter accountokkal, köszi. Tök macerás, az még oké, hogy egy Facebook post után a telefonkönyvben kikeresem az illetőt és összekapcsolom (s megyjegyzem ez egyáltalán nem működött mindig), de fordítva horror. Ha a névjegyzékből indulva szeretnék Facebook kontaktot keresni, akkor lemaradt a kezdőbetűre való ugrás, illetve a keresés lehetősége, ott figyel az összes FB kapcsolatom abc sorrendben, aztán görgettem egy órát, mire meglett Zita. Kösz.

A Timescape-ről Bocha is írt részletesen korábban, illetve videót is talál a nyájas olvasó itt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.