2019. február 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Sony Ericsson Xperia X2 - ugyanaz a gödör

Kivel esett már meg, hogy kétszer egymás után ugyanabba a gödörbe lépett bele? A Sony Ericssonnal mindenképp.

Hirdetés

Bevezető, a doboz tartalma

Ha meg kellene neveznem azt a mobilarénás cikket, mely olvasóink körében a legnagyobb felháborodást és botrányt keltette, gondolkodás nélkül a Sony Ericsson Xperia X1-et mondanám. Hogy miért? Azért, mert az X1 volt az a készülék, melynél minden egyes elem jelen volt ahhoz, hogy kitörhessen a forradalom, felszínre jöhessenek az indulatok, legyen min vitatkozni és okoskodni. És hogy ezek mik? Kérem:

  • A nagy gyártók közül Magyarországon a Sony Ericsson rendelkezik a legelvakultabb fanatikusokkal, dühüket bármelyik fórumozónk tapasztalhatta már, aki volt olyan balga, és rosszat mert mondani egy készülékre.
  • Az Xperia X1 volt az elmúlt két év legjobban bereklámozott Sony Ericsson készüléke.
  • Az Xperia X1 közel sem hozta azt a szintet, amit elvártak volna tőle az emberek.

Az előzmények fényében izgalommal vegyes idegességgel bontottam ki a még novemberben hozzánk került, a gyártó szerint végleges Xperia X2 dobozát. A nagy hype és tűzijáték ennél a modellnél elmaradt, ami teljesen érthető, mivel az X1 bukása után a japán-svéd vegyesvállalat egyértelműen kijelentette, hogy nem lesz sem X2, sem több Windows Mobile alapú Sony Ericsson készülék. Valahogy azért mégis lett (ha már ekkora büdzsé ment az Xperia brand reklámozásába, akkor miért is ne alapon) X2, melyről tavaly év végén az volt az érzésünk, hogy az elődjéhez hasonlóan ezt sem sikerült idejében befejezniük a mérnököknek. Mint azt szerkesztőségi blogunkban megírtuk, nem célunk az, hogy a világon elsőként írjunk tesztet egy telefonról, ha ennek az az ára, hogy bétát kell tesztelnünk: novemberben épp ezért az X2-ről csak egy három oldalas előzetes bemutatót publikáltunk, a végleges teszttel pedig egészen mostanáig vártunk. Valamennyire mindenképp megérte, hiszen most mindkét színvariánsban láthatjuk az újdonságot. Korábban ugyanis egy fekete járt nálunk, most egy szürke.

Sony Ericsson Xperia X2

A tesztpéldányt a GSM Home juttatta el hozzánk, amit ezúton is köszönünk nekik! A doboz a gyártótól megszokott küllemű, nem túl elegáns, ellenben rikító színű és kicsit csicsás, inkább néznék ki belőle egy fiataloknak szóló zenei készüléket, mint egy efféle üzleti modellt, de ez lényegtelen. Tartozékokkal nem vagyunk túlságosan elhalmozva, de azért rosszul sem állunk, a hálózati töltőfejen, az abba illeszkedő microUSB-s adatkábelen, a sztereó headseten és a TV-out kábelen kívül csak egy 4 GB-os microSD kártyát kapunk. Ez a kínálat önmagában nem lenne rossz, de ennyi pénzért azért egy kijelzővédő fólia vagy egy minőségi tok is jöhetett volna.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.