Hirdetés

Samsung i8000 Omnia II - a Jet és a Windows Mobile találkozása

Hirdetés

Előszó, tartozékok

A Samsung Omnia véleményem szerint minden idők egyik legérdekesebb készüléke. A nevet a hazai mobilfelhasználók is jól ismerik, mivel a készülék Magyarországon is nagyon erős marketingtámogatást kapott, arról nem is beszélve, hogy a szolgáltatók kínálatában is elérhető volt, ami úgy általában nem jellemző a felsőkategóriás Windows Mobile alapú készülékekre. Az Omniát az iPhone nagy ellenfeleként reklámozták, de a helyzet az, hogy köze sincs ahhoz a vonalhoz, amit az Apple készüléke képvisel — emiatt sok ember csalódott benne, függetlenül attól, hogy az Omnia a kategóriáján belül egy kiváló készülék.

Samsung i8000 Omnia II

Ugyanis kiváló, technikai paraméterei tekintetében a mai napig megállja a helyét. A probléma és a kényelmetlenségek forrása nem is a tudásában, hanem az operációs rendszerében keresendő; Windows Mobile Professional. Pár éve még nagyon jól hangzott ez a név, ma már inkább csak a kütyümániások szeme csillan fel a hallatán, a piac ugyanis megváltozott, minden nagyobb gyártó rendelkezik érintőkijelzőre optimalizált operációs rendszerrel, a kulcsszó pedig nem a tudás és a bővíthetőség, hanem a kezelhetőség és a felhasználói élmény — utóbbi kettőben pedig nagyon gyenge a Microsoft részéről elhanyagolt Windows Mobile, függetlenül attól, hogy szoftveres támogatottsága a legjobb a piacon. Az Omnia tehát egy kiváló Windows Mobile alapú PDA-kombókészülék volt, de mainstream készüléknek semmiképp nem nevezhető, legalábbis az én véleményem szerint. A név viszont ismert, az emberek fejében pozitív kép él a készülékről, nem csoda hát, hogy a Samsung egy év elteltével ismét leporolta, az eredmény pedig az i8000 Omnia II lett — ismét Windows Mobile-lal.

Samsung i8000 Omnia II
[+]

Az XXL GSM-től kapott tesztpéldány egy közepes méretű, nem különösebben látványos kinézetű dobozban érkezett, mely magán a készüléken kívül hálózati töltőt, adatkábelt, két részből álló fülhallgatót, egy tokot, valamint egy 1 GB-os microSD kártyán helyetfoglaló AGIS Navfone Plus navigációs szoftvert rejtett. A tokkal kapcsolatban mindenképp megjegyezném, hogy bár szép, kissé sérülékenynek tűnik, a "fülei" (a tetején a két rész, ami oldalt nincs összevarrva) ugyanis hajlamosak meggyűrődni, ha zsebre rakjuk, ami valószínűleg hosszú távon nem tesz jót neki. Viszont szépnek tényleg nagyon szép.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés