Hirdetés

Samsung M7600 BeatDJ - tekerd meg és táncolj

Hirdetés

Menü

A BeatDJ menürendszere nem fog senkinek meglepetést okozni, aki látott már S8300-at. Ám mivel ezt alig pár napja lehet itthon kapni, ezért feltételezem, hogy annyira sokan még nem láttak ilyesmit, úgyhogy dióhéjban a lényeg következik. A Samsung a nem operációs rendszeres, ám mégis érintős telefonjaiba az úgynevezett TouchWiz felületet pakolja bele, amely az első bemutatás óta sokat fejlődött, de messze nem tökéletes.

Samsung M7600 BeatDJ
[+]

Ez egy kétszintes menü, az alapképernyő widgetek segítségével paraméterezhető. A widget egyfajta „élő shortcut”, azaz – ha van rá mód – akkor információt is közöl (mondjuk a zenelejátszó widget, ahol látszik az aktuálisan hallgatott szám), illetve ráklattyintva rögtön az adekvát funkcióhoz repülhetünk. A widgetek listáját bal oldalról lehet előhalászni, rengeteg ilyen van a készülékben, s letölthetőek újabbak is. Vannak fölösleges marhaságok, mint amilyen a „stop smoking” widget, amely elindítása után számolja, hogy hány napja nem gyújtottunk rá.

Samsung M7600 BeatDJ

A widget alapú főképernyőből egy gombnyomással a menübe csöppenhetünk, alul ugyanis három virtuális billentyű található, a tárcsázó, a névlista és a menü. Ez már ikonos elrendezésű, fehér háttér előtt színes rajzok szimbolizálják a funkciókat, s ez a felállás nem is változtatható. Innen még bentebb jutva általában listás megjelenítéssel találkozhatunk. Az egésszel nem lenne alapvetően sok gond, ha nem láttunk volna LG Arena készüklékét. Azért az vicces, hogy a Samsungnak egy meglévő rendszert kellett csiszolgatni és tökéletesíteni, amit nagy dérrel-dúrral be is mutattak Barcelonaban, miközben az LG ugyanott és ugyanakkor letett egy minimum két klasszissal jobbat, előzmények nélkül.

Samsung M7600 BeatDJ

Joggal kérdezi az olvasó, hogy mégis mitől jobb egy LG-féle S-Class UI, mint egy TouchWiz, s nem is maradunk adósak a válasszal. Az egy dolog, hogy átgondoltabb, újszerűbb, logikusabb, de ebben a TouchWiz cuccban olyan hibák maradtak benne, mint a döcögős görgetés, hogy megint csak egy oldalas a főképernyő (miközben képesek ennél jobbra is, láttuk), nincs multitouch, de a legfájóbb, hogy gépeléshez nem lehet fektetett kijelzőt kérni. Komolyan jobban vágytam arra, hogy szexuális kapcsolatot létesítsek egy hintalóval, mint hogy megírjak a virtuális telefongombokon egy szöveges üzenetet, ahol egy smiley kipakolása is nyolc (!) érintéssel lehetséges.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés