MWC2009: Samsung BeatDJ közelebbről

A mai sajtótájékoztató után volt lehetőségünk kézbe venni a Samsung legújabb zenei készülékét a BeatDJ-t, "polgári" nevén az M7600-at. A Bang & Olufsen IcePower technológiát használó, érintőképernyős modell kezelőfelületét a muzikalitásnak rendelték alá a mérnökök, de ez a hétköznapok során nem érződik. A TouchWiz interfész továbbra is a megszokott módon működik, widgetekből annyi van, mint égen a csillag, a menü pedig az F480-hoz hasonló elemekből épül fel.

A készülék 3 megapixeles, autofókusszal és geotagginggel ellátott fényképezőgépet kapott, az első tapintások alapján a kijelző körüli ezüstöt keret fémből készül. A DiscUI-nak nevezett kezelőfelület lényege, hogy zenehallgatás közben egy virtuális korong segítségével léptethetünk a számok között. A B&O IcePower technológia "SRS virtual surround sound" nevű további szoftveres mókával bolondítható meg, amelytől 5.1-es hangzást vár a gyártó. Ahogy már szó esett róla, a telefonon 3,5 mm-es jack csatlakozó található, s bár a készülékhez járó fülest nem láttunk, de feltehetően illeszkedni fog a géphez minőségben.

A zenei részhez tartozik még a sztereó Bluetooth támogatás, a beépített, RDS képességekkel bíró FM-rádió, illetve a zenefelismerő szoftver is. A BeatDJ neve abból ered, hogy a zenéinket effektezhetjük, mixelhetjük is. A belső memória 50 megabájtos, de mérete microSDHC kártyákkal növelhető. A hátlap alatt 960 mAh teljesítményű akkumulátor lakik, számítógépünkhöz pedig microUSB csatlakozón keresztül köthetjük az eszközt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés