2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Egyéb rovat

A Google keményebben beleveti magát a virtuális valóságba?

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PhoneArena

Úgy tűnik, hogy a keresőóriás cég olyan eszközt fejleszt, ami a nemrégiben bemutatott Cardboard VR-nál sokkal fejlettebb lehet.

A virtuális valóság és a VR szemüvegek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, és megannyi gyártó próbálkozik saját megoldással, gondolhatunk a Samsung által fejlesztett Gear VR-ra, vagy éppen a HTC Vive-ra. Nem véletlen, hogy a Google sem szeretné kihagyni az új trendet, és a Cardboard VR után egy sokkal komolyabb fejlesztéssel készülnek a közeljövőben. Ez a szerkezet pedig az eddig látottakkal ellentétben teljesen önállóan működne, vagyis elvileg nem lesz szükség okostelefonra, sem képernyő, sem pedig hardveres erőforrás szempontjából, és más számítógép sem kell majd hozzá.

Ilyen a Cardboard VR
Ilyen a Cardboard VR (forrás: Wikipédia) [+]

Ahhoz tehát, hogy a Google megoldása teljesen egyedüálló eszköz lehessen, minden komponenst tartalmaznia kell. Külön szenzorok, grafikus gyorsító, processzor, memória, vezérlőegység kell. A pletykák szerint a Movidius nagy segítséget nyújthat a keresőóriásnak, ők ugyanis kimondottan mozgásérzékelő chipekkel foglalkoznak. Természetesen egy vagy több kamera is szükséges lesz, sőt, ha a Google ügyes, nemcsak a virtuális, hanem a kiterjesztett valóságra is rámegy. Az ára persze az elemzők szerint nem lesz filléres mulatság, de nem is várhatjuk el, hogy húsz dollárért dobálják, mint a Cardboard VR-t.

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​irdetés​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.