MWC 2016: 30 megapixelen rögzít térben a Gear 360

Hirdetés

A szakma komolyan ráfeküdt a virtuális valóságra, és a Samsung most már több generációnyi Gear VR szemüvegen is túl van az Oculus közreműködésével, úgyhogy már arról is vannak elképzeléseik, hogy miként lehetne a VR-élményt tovább színesíteni. Ehhez a vonalhoz kapcsolódik a Gear 360 gömbkamera, amely két, széles látószögű lencsével felszerelt, egyenként 15 megapixeles kameramodult kapott, illetve egy miniállványt, amellyel a gömb alakú szerkezetet stabilan le lehet helyezni bárhová, innentől pedig a felhasználó kreativitásán múlik, hogy mennyire érdekes VR-anyagok készülnek.


[+]

A két halszemoptika, és a két 15 megapixeles CMOS szenzor összesen legfeljebb 7776 x 3888 pixeles gömbképeket képes rögzíteni, illetve 3840 x 1920 pixeles (4K-s) gömbvideókat. A Galaxy S6, S6 edge, S6 edge+, S7, S7 edge és Note5 kompatibilis kiegészítő különlegessége, hogy akár élőben is lehet térbeli felvételt közvetíteni, amit a Samsung other reality-nek, azaz virtuális és kiterjesztett helyett másik valóságnak nevez, hiszen a mobilkészülékre átjátszott és közvetített felvételt Gear VR-ral élőben követve úgy érezheti magát a néző, mintha ott lenne egy eseményen, esetleg egy látványos kiránduláson.

A Gear 360 a Gear VR társaságában
A Gear 360 a Gear VR társaságában [+]

Az NFC-képes készüléknek van egy 72 x 32 pixeles és 0,5 hüvelykes AMOLED kijelzője, illetve egy 1350 milliamperórás akkumulátora. A Gear 360 66,7 x 56,2 x 60 milliméteres és 135 grammot nyom. Nyilván az eszköz a természet elemeinek is ki lesz téve a felhasználói szokásoktól függően, ezért IP53-as por- és vízállósági minősítést kapott. Az élő közvetítés mellett a Gear 360-nal microSD kártyára lehet menteni, és az álló- vagy mozgó felvételeket később megtekinteni kompatibilis készülékkel, nyilván praktikusan egy Gear VR-ral, térben. Opció továbbá a rögzített tartalmak megosztása és feltöltése is. A legtöbb Gear 360 funcióhoz szükséges lesz a passzoló Gear 360 alkalmazás letöltése a Galaxy Appsból vagy a Google Play Áruházból. A Galaxy Unpacked eseményen egyébként maga Mark Zuckerberg is megjelent, és a Samsunggal közösen bejelentették a koreai óriás és a Facebook összefogását, hogy minél több VR és 360-as anyagot közzé lehessen tenni a legnagyobb közösségi oldalon. Látszik tehát, hogy minden fronton támad a VR, és a Gear 360 lehetőséget biztosít a 360 fokos tartalmak kényelmes előállítására, legyen szó képről vagy videóról.

A 2016-os MWC-re kijutásunkat támogattákAlcatel One TouchTelekom

Azóta történt

Előzmények

  • Samsung Gear VR (SM-R322) bemutató

    A Samsung nagyon komolyan veszi azt az elhatározását, hogy szinte mindenki számára elérhetővé teszi a VR-t, a csúcskategóriás mobiljaikhoz készült szemüveg egyáltalán nem drága.

  • Samsung Gear VR - szemünk előtt a jövő

    Az Oculussal közösen fejlesztett, a virtuális valóság megjelenítésére egy Galaxy Note 4-gyel képes szemüveg az elmúlt évek egyik legnagyobb technológiai fejlesztése, de veszélyes is.

  • Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól

    Az S6 edge szemrevaló külseje senkit ne tévesszen meg: az ívelt kijelző alatt őserő dolgozik. A Samsung ezúttal tényleg mindent beleadott, de vajon az akkumulátor tudja-e tartani a lépést?

Hirdetés