Hirdetés

Samsung Galaxy Xcover 2 - terepdroid

Hirdetés

Bevezető, strapabírás, tartozékok

A strapatelefonok és az okostelefonok mindig is külön piacnak számítottak, ám az elmúlt évek során megfigyelhető némi konvergencia. Az androidos piac néhány résztvevője átvett bizonyos teherbírási képességeket a strapamobiloktól, mint például a víz- és porálló kivitel és a karcálló kijelző, melyek a mindennapokban, átlagos használat mellett is jól jönnek. Az általunk csak strapadroidként emlegetett kategória esetében általában az IP67 és az IP57 minősítés a nyerő, az előző kategóriát erősíti többek között az első Galaxy Xcover és a Motorola Defy, utóbbiba sorolható a Panasonic Eluga és a Sony legújabb csúcsmodellje, az Xperia Z is. Van, aki okostelefonos fronton ennél is tovább megy, a Caterpillar B15 például az IP67 minősítés mellett akár a másfél méteres magasságról történő leejtést is túléli.


[+]

Miután a Galaxy Xcover aktív életet élők számára készült, érdemes megnézni, milyen védettséget nyújt a telefon az ebből fakadó környezeti viszonyoktól. Esetünkben az IP skáláról van szó, mely a szemcsés anyagokkal és folyadékokkal szembeni ellenállóképességet osztályozza. Tesztalanyunk IP67-es minősítéssel rendelkezik, ami a második legnagyobb érték a skála alapján. Az első szám jelzi a szemcsék elleni védelmet, itt a maximumot kapta a Samsung újdonsága; a hatos értékelés azt jelenti, hogy a homok és a por nem juthat olyan helyre, ahol kárt okozna a hardverben. A második számjegy a folyékony halmazállapotú anyagokra vonatkozik (itt nyolc a maximum), a hetes pontszám alapján az Xcover 2 akár fél órát is kibír egy méteres mélységben. Ezek mellett a megerősített műanyag borítás és a karcálló üveg segíti a mobilt a sérülések elleni harcban, amit persze továbbra sem érdemes dobálni.


[+]

A készüléket az XXL GSM-től kaptuk kölcsön egy teszt erejéig, a mobil egy, a Samsung stílusjegyeit magán viselő fehér kartondobozban érkezett hozzánk. Kicsomagolás után mindössze néhány tartozékot találtunk, a microUSB-kábel és a töltőfej mellett egy kézikönyv várja a vásárlókat. Egy headset azért jól jött volna, a hátlap csavarozására pedig örömmel fogadtunk volna egy célszerszámot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Itt a Samsung Xcover 3

    Bemutatkozott a Samsung ütés- és porálló készüléke, a terméksorozat két év után frissül, bár a kijelző tekintetében nem történt lényeges fejlődés.

  • Mobilarena TV: régimódi kemény legény

    Mai adásunkban nem egy okos, hanem egy hagyományos készüléket mutatunk be. A Samsung Xcover 550 numerikus billentyűzettel és IP67 védelemmel rendelkezik.

Előzmények

Hirdetés