2018. január 21., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Samsung S5690 Galaxy Xcover - strapabíró robot

A Samsung is előállt egy strapabíró okostelefonnal: az androidot futtató Galaxy Xcover IP67-es minősítéssel rendelkezik

Bevezető, strapabírás, tartozékok

A Samsung nem új versenyző az aktív életet élők számára készített, az átlagosnál komolyabb fizikai terhelést kibíró mobilok piacán. A dél-koreai gyártó nevével fémjelzett Xcover széria elég korrekt modelleket vonultat fel; igaz, ezek mindegyike a feature phone kategóriából kerül ki. Az okostelefonok és a strapamobilok világának ütköztetése nem új keletű, androidos fronton az első versenyző a Motorola volt, a Defy névre keresztelt készülék pedig nagy sikert aratott. Ennek fényében nem is csoda, hogy a többi gyártó is megkívánt egy szeletet a Motorola sikeréből. A Sony Ericsson nemrég állt elő a hasonló kaliberű Xperia active-ot, a Motorola pedig a Defy+-szal kontrázott, de a Samsungra sem kellett sokat várni. A gyártó ugyanis nemrég dobta piacra az androidos Galaxy család és a strapatelefonokról híres Xcover széria szerelemgyermekét, a Galaxy Xcovert.

Samsung Galaxy Xcover
[+]

És hogy mitől strapamobil a Galaxy Xcover? A készülék IP67-es minősítéssel rendelkezik, amely a fizikai teherbírását osztályozza. Az első szám a porral szembeni ellenállást osztályozza, a hatos érték alapján még a nagyon apró szemcsés por sem kerülhet be a borítás alá. A második szám a vízhatlanságra fókuszál, a hetes érték szerint egy méteres mélységben 30 percig életképes a mobil. Emellett a kijelző védelméről is gondoskodtak, a Gorilla Glass üveg miatt a képernyő jobban bírja a karcolásokat és egyéb külső behatásokat társainál.

Samsung Galaxy Xcover
[+]

A GSMLine-tól kapott telefon egy nagyon apró fehér kartondobozban érkezett, melyet egy sárban dagonyázó Galaxy Xcover fényképe díszített. A pakk nem túl gazdag tartozékokban: a szokásos kézikönyv, microUSB-kábel és hálózati töltő triumvirátus mellé mindössze egy 2 GB kapacitású microSD-kártyát és egy SD-adaptert kapunk. Azaz a sztereó headsetet kispórolták a csomagból, ami a készülék árcéduláját tekintve nem egy szép gesztus.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​i​r​det​é​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.