Samsung Galaxy Tab A 6 - fél kiló harminc, maradhat?

A Tab A széria idei, legnagyobb variánsát vesszük górcső alá. A 10,1 hüvelykes modell jó fényerejű, Full HD kijelzőt, ám a kategóriára jellemző kötöttségekkel.

Hirdetés

Advertisement

Bevezető

A táblagép az az eszköz, amely játékra, sorozatnézésre, tévézésre és netezésre határozottan alkalmasabb az ölben vagy az ágyban egy méretesebb, bumfordibb és drágább laptopnál, míg az okostelefonnál a jóval nagyobb kijelző az előny, persze ettől még egy második készüléket magával kell cipelnie az embernek. Éppen ezért szaporodtak el a SIM-et befogadó, telefonálásra alkalmas, nagy érintőképernyős ketyerék, elmosva a határt a tablat és a phablet kategóriák között, és nem egy felhasználó elégedett meg egy ilyen eszközzel, némi kompromisszum árán, ahelyett, hogy egyet-egyet vásárolt volna.

Igencsak méretes lett az idei legnagyobb Tab A modell
Igencsak méretes lett az idei legnagyobb Tab A modell [+]

A laptopokat nem sikerült nyugdíjba küldeni, az iOS vagy az Android a komolyabb munkavégzéshez ugyanis túl zárt, bár az iPad Pro és a Windows 10-re váltó Galaxy TabPro S mégiscsak ilyesmivel próbálkozik. Az eladási mutatók ugyanakkor azt mutatják, aminek egyébként sok olvasónk is hangot adott az évek folyamán: a táblagép a maga önállóságában nem sok előnyt nyújt a fent taglalt kütyükhöz képest, a 7-12 hüvelykes képernyőméreten és relatíve vékony kivitelen túl. Egy MacBook és Windows laptop a vérprofi program és eszköztámogatással, az okostelefon pedig a szélesebb adatkommunikációs palettával, a praktikusabb hordozással és az ütősebb kamerákkal bátorítja el egyre inkább a felhasználókat a tabletektől, főleg ha van egy működőképes régi a fiókban.

Matt hátlapjával a Tab A 6 szemrevaló táblagép lett
Matt hátlapjával a Tab A 6 szemrevaló táblagép lett [+]

A csökkentő eladási tendenciákon túl ezt azon is nyomon lehet követni, hogy egy-egy tech portál milyen gyakran tesztel le ilyen eszközt, és a Mobilarena hasábjain, nyáron eddig csak egyetlen hagyományos értelemben vett tablet, a ZenPad 8.0 bukkant fel. A két Teclast már Windows és Android dual-boottal bolondította meg a receptet, a Galaxy View pedig inkább 18,4 hüvelykes tévé vagy multimédiás masina. Klasszikus tabletből tehát egyre kevesebb kerül piacra, most ezek közül a nem túl szerencsés nevű Galaxy Tab A 6-ot vesszük górcső alá. A számozás nem a képátlót, hanem a 2016-os esztendőt jelöli, Tab A 6-ból ugyanis több méretű is van, mi a 10,1 hüvelykeset próbáltuk ki az XXL GSM jóvoltából, kíváncsian keresve a választ: talál-e ma egy ilyen ketyere olyan ár/érték arányú piaci rést, amellyel meglendítheti az eladásokat?

Nem sokkal nagyobb a Tab A 6 doboza magánál a táblagépnél
Nem sokkal nagyobb a Tab A 6 doboza magánál a táblagépnél [+]

A több mint fél kilós masina hófehér dobozban vásárolható meg, az pedig a szükséges minimumot hozza a tartozékokból. A kartonszerkezet a Tab A 6 és annak nylon csomagolásán túl egy microUSB kábelt, egy 2 amperes töltőfejet és némi, szűkszavú leírást rejt. Se headset, se SIM tű nem került a dobozba, az utóbbi nyilván azért, mert a nálunk járt masina WiFi only kiszerelés, azaz mobilhálózatra nem tud felkapcsolódni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés