2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Samsung Galaxy Tab 4 7.0 - hetesek felese

A dél-koreai gyártó újabb tablettel rukkolt elő, ennek már jól áll a Samsung által kifundált formaterv, van benne egy négymagos processzor, de az ára nem túl vonzó.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A Samsung teljesen más üzletpolitikát követ, mint például az Apple, és több termékkel próbálják meg vásárlásra csábítani a felhasználókat, ami valljuk be, legalább olyan jól, ha nem jobban működik, mint az almás vállalat évi két-három termékbemutatója után keletkező hype. Az agresszív marketingstratégia az androidos eszközök alfájává léptette elő a dél-koreai gyártót, akik folyamatosan dolgoznak az új készülékeken, szinte ropogós még a Galaxy S5, mégis úgy hírlik, hamarosan érkezik belőle egy hardveres téren minden eddiginél erősebb Prime verzió, de természetesen az olcsóbb kategóriákban is csak úgy ontják magukból az újabbnál újabb termékeket. A dizájnon persze nem változtatnak sokat, ez megint kritikák alapjául szolgál, pedig igazából mint mindenki, ők is létrehoztak egy egyedi formatervet, amihez azóta is ragaszkodnak.

Samsungék nem csak az okostelefonokat dobják piacra lázas ütemben, hanem a táblagépes szegmenst is véresen komolyan veszik, cél az, hogy ezen a téren is ők legyen az elsők, legnagyobb riválisuk, az Apple előtt. A dél-koreaiak bemutattak már nem egy olyan modellt, ami specifikációk terén olyan erős, hogy szinte már hihetetlennek hangzik, a NotePRO pedig megint egy újabb tabletméretet teremtett a maga 12,2 hüvelykes képátlójával. A Galaxy Tab sorozat viszont egészen más vásárlóközönségnek készült, tesztalanyunk inkább a kisebb eszközök között törne a babérokra, a Galaxy Tab 4 7.0-val a vékonyabb pénztárcával rendelkezőket célozta meg a gyártó, más kérdés, hogy sokaknak ehhez is spórolniuk kell majd, ráadásul hardveresen sem mondható kiemelkedő ajánlatnak. A gépezet legnagyobb hátránya mégis az, hogy a kisebb gyártók által generált árversenyt nem tudja tartani, hiába rendelkezik vonzó külsővel és átgondolt szoftveres felülettel. Ezen persze egy szolgáltatói ajánlat segíthetne, de egyelőre nincs arról információnk, hogy a gép bekerülne az operátori kínálatok közé.

 Samsung Galaxy Tab 4 7.0
[+]

A Tab 4 7.0 doboza illeszkedik a Samsung által már korábban kitalált dizájnvilágba, a fás motívumok a természethez kötöttséget jelzik. A csomagolás tetején láthatunk egy fényképet a készülékről, az alján pedig a legfontosabb információkat tüntették fel. A téglatestet oldalról kell felnyitni, majd egy tálcaszerű papírkartont kell kicsúsztatni ahhoz, hogy a masinához és az alatta fekvő tartozékokhoz hozzáférjünk. A tablet mellé nem adnak túl sok mindent, mindössze egy töltőfejet, egy microUSB kábelt és egy használati útmutatót mellékel a gyártó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.