Két újabb Samsung készülék érkezhet

Folyamatosan dobja piacra újabbnál újabb készülékeit a Samsung, szinte minden hónapra jut legalább egy-két termék. A GFXBench szerint a sort két újabb masina folytathatja, a szintetikus teszt adatbázisába ugyanis bekerült a SM-G5308W és a SM-G8508S kódnévvel rendelkező telefon. Előbbi egy középkategóriás termék lehet, melyben elsőként debütálhat a 64-bites Snapdragon 410 SoC, utóbbi pedig a Sony Xperia Z1 Compact ellenfele lehet.

SM-G8508S

A GFXBench táblázata alapján a SM-G8508S-ben egy 4,7 hüvelykes, 720p felbontású kijelző kapott helyet, melyet egy Snapdragon 800 lapkakészlet hajt meg. Érdekesség, hogy a dokumentum szerint a négy processzormag 2,45 GHz-en ketyeg, ami elvileg a Snapdragon 801 CPU-jának sebessége, bár furcsa lenne, ha a HD megjelenítőhöz ekkora erőt társítanának a dél-koreaiak. A hátlapi kamera 13, az előlapi pedig 2 megapixeles, a belső tárhely 16 GB, a RAM mérete pedig 2 GB. Az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszert futtató készüléket adatkommunikációs szempontból sem érheti kritika, WiFi, NFC, Bluetooth fért a repertoárba. A hivatalos bejelentésig természetesen még várni kell, ám a hírek szerint ez lehet az S5 Neo névre keresztelt szerkentyű.

SM-G5308W

SM-G5308W viszont más kategóriában versenyez, 5 hüvelykes qHD felbontású kijelzőt kapott, ami a képsűrűséget tekintve nem nevezhető kiemelkedő ajánlatnak. Ennél jobb hír, hogy a GFXBench vizsgálata szerint a motorháztető alatt a grafikus gyorsítást az Adreno 306 végzi, ami előrevetíti, hogy a készülékben a Qualcomm új, 64-bites Snapdragon 410 SoC-je dolgozik, a chipsetben pedig egy 1,2 GHz-es négymagos processzor látja el a feladatokat. A dél-koreaiak újdonsága emellett 1 GB RAM-ot, 8 GB-os flashtárolót, 8 megapixeles előlapi és 2 megapixeles hátlapi kamerát kapott. Az Android 4.4.4 operációs rendszerre épülő masina Bluetooth, NFC, WiFi és GPS modulokkal rendelkezik.

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés