Belépőszintű Tizen mobilt tesztel a Samsung?

A 2012-ben alakult Tizen Association mögött olyan nevek állnak, mint a Samsung, az Intel vagy a Panasonic, és jó ideje hallani olyan híreket, hogy a koreai óriás ilyen operációs rendszerrel kíván az az Android, a Windows Phone és az iOS ellen harcba szállni, azonban az első tizenes okostelefonok csak nem érkeztek meg. Noha a Galaxy Gear 2 és Gear 2 Neo karórák ilyen rendszert futtatnak, az orosz piacra szánt Galaxy Z mobilt premierjét törölték, és nem tudni, hogy a készülék valaha piacra kerül-e.

Tizenes mobil alkatrészei tették tiszteletüket az indiai vámon

Mindenesetre úgy tűnik, a Samsung a színfalak mögött továbbra is dolgozik az ügyön, a legújabb bizonyítékok erre Indiából származnak: a bangalore-i reptér vámján tiszteletét tette egy SM-Z130H kódjelű mobiltelefon néhány alkatrésze. A SamMobile szerint a papírokon szereplő összegek belépőszintű készülékre engednek következtetni. A SM-Z130H valószínűleg még csak prototípus állapotában létezhet, mindenesetre a szegényebb országokban egy 100 dollár körüli, vagy az alá beárazott, olcsó okostelefon az operációs rendszer típusától függetlenül nagy népszerűségre tehet szert.

Azóta történt

  • Samsung Z – a premier elnapolva

    A dél-koreai vállalat törölte a moszkvai fejlesztői konferenciáját és ezzel együtt elhalasztotta az első Tizen-alapú mobiljának premierjét is.

Előzmények

Hirdetés