Hirdetés

Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség

A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.

Szoftver, multimédia

Szoftveres újdonságokról szintén nem tudunk beszámolni, ugyanaz a rendszer fut az új modellen is, mint a korábbi verziókon, Android 11 OneUI 3.1-es felhasználói felülettel és minden szerethető samsungos extrával, a megszokott megjelenés mellett.

[+]

Ott az edge panel, a konfigurálható bekapcsológomb, a duplakoppos felébresztés és lezárás, választható navigációs sáv vagy gesztusvezérlés, az egyszersített menümegjelenítés, illetve a legtöbb felület megjelenését magunk alakíthatjuk ki (alkalmazásmenü vagy főképernyős mód, rácsméret, témák, betűméret, egykezes mód, éjszakai mód, olvasó mód, rendszerszintű sötét téma és a testreszabható mindig aktív kijelző (AoD).

Hirdetés

[+]

Az alap alkalmazáskínálat szokás szerint rendkívül szerény, talán túlzottan is, de már az első bekapcsoláskor kiválaszthatunk pár praktikus eszközt, mint a Samsung Notes jegyzet, a számológép, a hangrögzítő, a piac egyik legjobb böngészője (Samsung Internet) vagy a Microsoft irodai megoldásai, minden más pedig megtalálható a Galaxy Storeban vagy a Google Play Áruházban. Érdemes egyébként a gyártó saját alkalmazásait választani, itt írtunk róla részletesen, hogy mit és miért.

64 MP

A kamerarendszer már szintén ismert az A52-ből és továbbra is nagyra értékeljük a 64 megapixeles quad-Bayer szenzorral együttműködő optikai képstabilizálást, ami még a magasabb árkategóriákban sem feltétlenül szériatartozék. A főkamera ennek megfelelően még mindig remekül teljesít, elsősorban a 16 megapixeles normál módú felvételek esetén, gond maximum akkor lehet, ha nagyon nem bírjuk elviselni a kissé hangsúlyosabb szaturációt és kontrasztot, amit az algoritmus erőltet.

16 MP

12 MP ultraszéles

Maximum felbontáson akkor lehet értelme fotózni, ha igénybe szeretnénk venni a kétszeres digitális zoomot, de érdemes szem előtt tartani, hogy a több részletért cserébe kicsit gyengébb a dinamika és a telítettség. A fix fókuszos, de 5 megapixeles makró inkább csak úgy van, mert miért ne, noha közel sem használhatatlan, a 12 megapixeles, 123 fokos látószögű ultraszéles pedig olyan, mint mindig. Aránylag gyenge, de technikailag nem rosszabb, mint a kategóriaátlag. A főkamera viszont pont ellenkezőleg.

A videós képességek eddig is kiemelkedően jók voltak, kezdve a 4K minőségben rögzíthető önvideókkal, a kamerák között simán lehet váltani felvétel közben is, minden látószög esetében opció a 4K, viszont a 60 fps képkockasebesség érthetetlen módon még mindig nem. Sajnos maradunk a maximum 30 fps-nél, ha magasabb felbontásra vágyunk, és vágyunk is, mert szemmel látható a különbség a FHD felvételekkel összevetve, még, ha ott meg is van a magasabb képkockaszám.

A videókat magas felbontásban és magas dinamikatartományú megjelenítéssel élvezhetjük a HDR10+ és Widevine L1-es támogatásnak köszönhetően, az AKG által hangolt Dolby Atmos sztereó hangzásba pedig a szinte észrevehetetlen, de egész hatékony beszédhangszóró segít be meglepően jól kiegyensúlyozott teljesítménnyel. A teljesen személyre szabott hangprofilokért szokás szerint az Adapt Sound felel és van 3,5 milliméteres jack.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

Hirdetés