Újabb tanúsítványok árulkodnak a Samsung Galaxy A53-ról

A 2021-ben nagy sikert aratott Galaxy A52 és A52s 5G utódjának startja közel lehet, az eszköz a Geekbench és a TENAA után feltűnt az FCC és az NBTC adatbázisaiban is.

Decemberben jó minőségű, elég valósághűnek tűnő renderek szivárogtak ki a Samsung A53-ról, illetve a Geekbench is listázta a még be nem mutatott eszközt. Ebből egyrészt megtudtuk, hogy nem nagyon tér majd el a formavilág a Galaxy A52-től, másrészt az is kiderült, hogy Exynos 1200 és Mali-G68 dolgozik az új telefonban. Az A53 ezután, már idén januárban feltűnt a Kínai Hírközlési Hatóság (TENAA) oldalán is, megerősítve a korábbi pletykákat.

Hirdetés

A Samsung márciusra várt, SM-A536E és SM-A536E/DS modellszám alatt futó középkategóriás telefonját most az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) és a thaiföldi Nemzeti Műsorszolgáltatási és Távközlési Bizottság (NBTC) is megvizsgálta. A /DS végződésű modellszám utolsó két karakteréből kiderül, hogy lesz olyan verzió a telefonból, ami két SIM-et is fogad, az FCC adatai pedig egyértelmű utalást tesznek arra, hogy a készüléket lehet 25 wattos adapterrel tölteni. Az amerikai hivatal USB-C csatlakozóval szerelt fali adapterről (EP-TA800) és egyméteres USB-C adatkábelről (EP-DN980) ír, ennek két oka lehet. Egy: a Samsung a középkategóriában nem spórolja ki a dobozból a töltőt, így engedélyeztetnie kell azt is. Kettő: meg kellett vizsgálni a maximális teljesítményt, amivel tölteni lehet a készüléket.

Az állítólagos Galaxy A53 5G-hez járó fali adapter és kábel az FCC adatai szerint
Az állítólagos Galaxy A53 5G-hez járó fali adapter és kábel az FCC adatai szerint

25 wattot vesznek fel egyébként a közvetlen elődnek mondható A52s 5G-k is maximum, így nincs nagy meglepetés ebben sem. Az A53-ban 6,46 hüvelykes FHD+ AMOLED kijelzőt, Exynos 1200-as SoC-t, 4860 milliamperórás akkumulátort, kijelzőbe integrált optikai ujjlenyomat-szkennert, 6 vagy 8 GB rendszermemóriát, valamint 128 vagy 256 GB tárhelyet várhatunk. Állítólag a 4G-s változat búcsúzik a termékpalettáról, a 3,5 milliméteres csatlakozó pedig a telefonból. A szoftver Android 12-re épülő One UI 4.0 lesz, de mire az új telefon kapható lesz, valószínűleg az előző generáció minden készülékén is ez fut majd. Kamerákból négy lesz hátul, egy elől, a WinFuture pedig már azt is tudni véli, hogy az A53 5G-ből a 6/128 gigás változat 460 eurós áron kerülhet piacra az EU-ban.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés