Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség

A Samsung Galaxy A52 már alapból egy jól sikerült konstrukció volt, a modellvariáns pedig csak fokozza az élvezeteket, lényegében ugyanazon az áron.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, összegzés

Az új lapkakészletnek köszönhetően a Galaxy A52s már hajlandó használni a WiFi6 szabványt is (802.11ax), ezt leszámítva minden más maradt, és természetesen adott az 5G támogatás. Említést érdemel az NFC és a QZSS támogatás a GLONASS, a Galileo, a GPS és a BeiDou rendszereinek elérése mellett, ezen kívül semmi különös nem történt adatkapcsolati szempontból. Ugyanúgy van gyorsulásmérőnk, fény- és közelségérzékelőnk, iránytűnk, giroszenzorunk és hangszenzorunk is, illetve 5.0 Bluetoothunk alapszintű kodektámogatással.


[+]

Az A52s szintén 25 wattot tud kezelni, de a dobozban csak egy 15 wattos adaptert találunk, ami persze még mindig praktikusabb, mintha semmi nem lenne, de a maximális töltésteljesítményhez mindenképpen be kell ruházni egy plusz kiegészítőre. Vezetékmentes töltés továbbra nincs. Az új szett viszont kicsit javított az üzemidőm, ami hosszabb videólejátszást (közepes fényerőn technikailag alig merül; egy óra alatt úgy 2%-ot), magasabb beszélgetési időt és több böngészést tesz lehetővé. Másfél-két napos üzemidő simán kijön a 4500 mAh-s telepből.

Samsung Galaxy A52s
Pro
Gyönyörű, 120 Hz-es, HDR10+ Super AMOLED kijelző
IP67-es védettség
5G, WiFi 6
Sztereó hangszóró, 3,5 mm-es jack
Három Android főverzió, 4 év biztonsági frissítés
Kiegyensúlyozott kamerateljesítmény, optikailag stabilizált főkamera, 4K előlapi videó
Kontra
A maximum videófelbontás és képkockaszám 4K 30 fps
Nincs Qi töltés, a mellékelt töltőfej 25 helyett csak 15W
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 8 pont
Hangminőség 9 pont
Adatkommunikáció 9 pont
Üzemidő 7 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (5G, 6/128 GB, HUF) 144 990

A Samsung meglehetősen jól összerakta az A52-es modelleket, amelyek közül egyértelműen kiemelkedő az A52s, ami a széria legerősebb hardverét tudja felmutatni, 120 Hz-es kijelzőt és a fejlettebb adatkommunikációs szabványokat. A meglehetősen jó energiagazdálkodású Snapdragon 778G mellé a számok alapján már 3.0-s szabványú bővíthető belső tárhely került, a HDR10+ AMOLED panelbe nem lehet belekötni és lett WiFi 6 is az 5G mellett. Minden más meg eddig is jó volt. Megvan az IP67-es védettség, a 25 wattos gyorstöltés, a 3,5 milliméteres jack, a sztereó hangzás és a kitűnő felhasználói felület. A kameraképességek kifejezetten jók, a főkamera optikailag stabilizált, a videós képességek kiemelkednek a mezőnyből, a slusszpoén pedig, hogy az elődmodellekhez képest még az üzemidő is javult, nem mintha alapból rossz lett volna. Az ár viszont nem arányosan növekedett a fejlesztésekkel. Csak nem abban az értelemben, ahogy az évek és a rutin alapján várnánk. A Samsung Galaxy A52s 5G 145 ezer forintért pontosan ötezer pénzzel kerül többe, mint az A52, ez pedig nagyon egyértelműen eldönti, hogy melyiket érdemes választani. Nyilván azt, amelyik semmivel sem rosszabb, de mindenben jobb, amihez hozzányúltak. Az alapmodell a Samsung webshopjában már nem is elérhető, a előző 5G-s verzió viszont, ugyanannyi pénzért, mint a hardveresen fejlettebb A52s, érdemes figyelni, hogy az s utótagú lesz a nyerő. Ebben az árkategóriában konkurencia lehet a Poco F3, a Redmi Note 10 Pro és a OnePlus Nord CE 5G, illetve a Realme GT Master Edition, az ajánlott listához pedig magabiztosan csatlakozik az A52s is.

AliceWake

Samsung Galaxy A52s 5G

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés