Samsung Galaxy A3 - jöttem, láttam, ...

Kamera és multimédia

A Galaxy A3 a megszokott és jól használható kameraalkalmazással érkezett, számos móddal (arcszépítő, panoráma, sorozatfelvétel, szelfi készítés hátlapi kamerával, csoportos szelfi, HDR, éjszakai, GIF, kép és hang, sport), az érintőképernyő szélein a vakuállítással, az exponáló gombbal, a videó rögzítővel, a galériaikonnal és a kameraváltóval. A menüt előhívva az érzékenység, az expozíció, a fehéregyensúly és a szokásos dolgok állíthatók (felbontások, hangvezérlés, önkioldó, rácsvonalak).

A Samsung Galaxy A3 átlagos tudású kamerát kapott
[+]

Az elkészült 8 megapixeles fotók a kategóriában elfogadhatók, bár meg kell jegyezni, hogy az időjárás nem volt kegyes a fotózáshoz, a tesztelő egészsége pedig az 5 megapixeles szelfik készítéséhez. A vonalélesség a hátlapi kamera esetében közepes, a fehéregyensúly megbízható, sötétben ugyanakkor nem mindig találta el a fókuszt a rendszer, amelyen a kézi állítás sem mindig segített. Nappal azért jó minőségű fotók készíthetők, rendben van a HDR mód, a makrókat 5 centiméterről is lehet lőni, este viszont gyorsan nő a képzaj, így ha valami fontosat szeretnénk lencsevégre kapni, érdemes lehet a jó fényerejű vakut is bevetni. Videofelvétel Full HD-ban lőhető 30 fps-sel, az elkészült klipek meglehetősen jó minőségűek, íme egy példa.

 Samsung Galaxy a3 A Samsung Galaxy a3 zenelejátszója számos hangszín sémával rendelkezik

A zenelejátszó – mint mindig – jól használható. Számainkat lehet előadók, albumok, dalok, mappák és egyéni listák szerint csoportosítani. Nem maradt ki a samsungos hangszínszabályzó, ami a hagyományos csúszkák és mély hang kiemelés mellett vokális és instrumentális, illetve magas és mély hang szerint felosztott sakktáblán kínál több tucat lejátszási sémát. A videólejátszó is fejlett, a DivX és ac3 kódoláson és a feliratokon kívül minden ismertebb típussal megbirkózik, Full HD felbontást is beleértve. Kellemes extra az ablakos lejátszási mód, persze ekkora és ilyen felbontású kijelzőn nem érdemes egérmozizni.

A Samsung Galaxy a3 videolejátszója is fejlett

Jó hír, hogy FM-rádió is került az A3-ba, márpedig ez a kellék gyakran hiányzik a Galaxy mobilokból. A rádió füles csatlakoztatásával működik, mondjuk a mellékelt gyári headsettel, ami egész szépen szól, a kényelmes használatot pedig többféle gumiharang segíti. A hátlapi hangszóró sem rossz, bár a hangereje nem kiemelkedő, hangminősége azonban átlagon felüli. Kifogásom az elhelyezésével akadt: praktikus okokból ezúttal is jobb lett volna, ha elölre kerül az elem.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés