Megérkezett a fémházas Galaxy A3 és A5

Hirdetés

A Galaxy Alphával a Samsung is csatlakozott a fémborítású androidos gyártók sorához, igaz csak az oldalkeret kapott prémium fémburkolatot, a hátlap maradt műanyag, továbbra is lehetővé téve a annak levételét és az akkumulátor cseréjét. Jó ideje lehetett hallani azonban az előlapi üveget leszámítva teljes fémházzal érkező új sorozatról, és a Galaxy A3-mat és A5-öt ma a Samsung hivatalosan is bejelentette.

A Galaxy A3 az új termékcsalád legkisebb  tagja, és valóban kompakt készüléknek számít 4,5 hüvelykes, amoledes qHD megjelenítőjével, 130,1 x 65,5 x 6,9 milliméteres házával és mindössze 110,3 grammos tömegével. A rendszer lelke a 64 bites Qualcomm Snapdragon 410-es rendszerchip, amely 4 darab 1,2 gigahertzes Cortex-A53-as processzormagot tartalmaz, a grafikus feladatokat az Adreno 306 látja el. Rendszermemóriából 1 gigabájt jár. A legnagyobb elérhető adatsebesség 150 Mbps a Cat.4-es LTE modemnek köszönhetően. Az NFC nem maradt ki, az FM-rádió viszont igen.

A Samsung Galaxy A3
A Samsung Galaxy A3

Mivel a Samsung a fiatal tartalom- és multimédiafogyasztó vásárlóréteget célozza meg, jó döntés volt 16 gigabájnyi belső tárhely mellékelése, de további 64 gigabájthoz megfelelő microSD kártya behelyezésével hozzá lehet férni. Az előlapi kamera nagy felbontású, 5 megapixeles, a hátlapi pedig 8 megapixeles, Full HD felvételi lehetőségekkel. Az akkumulátor mindössze 1900 milliamperórás.

A Samsung Galaxy A5
A Samsung Galaxy A5

A Galaxy A5 az a család középső tagja (állítólag még idén érkezhet az egyelőre hivatalosan be nem jelentett harmadik darab, az A7), amely ugyancsak Snapdragon 410 rendszerchipet kapott, ellenben 2 gigabájt rendszermemóriát és 5 hüvelykes megjelenítőt, amely 720p felbontású. A készülék valamivel nagyobb (139,3 x 69,7 x 6,7 milliméter, 123 gramm), de nőtt az akkumulátorméret is (2300 milliamperórára). Az A5 ugyancsak Cat.4-es LTE modemet kapott.

A Galaxy A család a fiatalokat célozza meg

Az előlapi kamera az A5 esetében is 5 megapixeles, a hátlapi azonban 13 megapixelesre nőtt, bár az 1080p-s rögzítés megmaradt, akárcsak a belső tároló mérete és a bővítési lehetőség felső határa. Mindkét A-sorozatos Samsung készülék Android KitKat 4.4-es főverzióval startol el, ám várhatóan mindkét készülék megkapja valamikor az Android Lollipop frissítést. Az A-sorozat első két tagja első körben Kínában és bizonyos, egyelőre nem megnevezett piacokon jelenik meg, az árról vagy az itthoni piacra kerülésről jelenleg nem tudunk információval szolgálni.

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Videón a Galaxy A3 és A5

    Az eddigi legjobb minőségű kémanyag szivárgott ki a hamarosan leleplezésre kerülő Samsung Galaxy A3 és A5 készülékekről.

  • Képeken a Galaxy A3 és A5

    A Samsung hamarosan érkező középkategóriás készülékei most Mexikóban pózoltak a Galaxy Alpha mellett.

  • Samsung Galaxy Alpha - valóban egy karakter

    Az Alpha kecses fémkeretes házzal, komoly hardverrel, Cat.6-os LTE modemmel, Super AMOLED kijelzővel és ujjlenyomat-olvasóval kíván az ősz egyik nagy slágere lenni.

Hirdetés