Hirdetés

Retina kijelzős iPad mini - bár mindig így lenne

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Ha valaki nyomon követi a táblagépek eladásaival kapcsolatos statisztikákat, akkor valószínűleg egy kicsit gondban van az Apple elhelyezésével. A legfrissebb adatok szerint ugyanis az amerikai vállalatnak nem megy olyan jól a szekér ezen a területen, mint korábban, legalábbis efféle címeket lehetett olvasni a különféle médiumokban az idei év második és harmadik negyedéves eredményei kapcsán. A negatív érzéseket az okozza, hogy 2012 második negyedévében az Apple még a piac 60,3 százalékát birtokolta a 17 millió eladott eszközével, ugyanakkor az idei év azonos időszakában eladott 14,6 millió eszköz már csak 32,4 százalékos részesedésre volt elegendő. A Q3-as 14,1 millió eszköz pedig 29,6 százalékos részesedést jelent, holott a darabszám nem igazán változott a tavalyi év azonos időszakához képest (14 millió eszköz), de az akkor még 40,2 százalékos részesedést jelent.

Retina kijelzős iPad mini
[+]

A fenti számokból sok dolgot ki lehet olvasni. Az egyik a táblagépek piacának bődületes méretű bővülése, egyre több eszközt adnak el, így az Apple stagnáló eladások esetén is veszít a piaci részesedéséből. Ez viszont nem jelenti azt, hogy rosszul menne nekik, hiszen továbbra is a legnagyobb gyártónak számítanak, az már egy másik kérdés, hogy a Samsung 123, az ASUS 53,9, Lenovo pedig 420,7 százalékos növekedést tudott mutatni az Apple 0,6 százalékával szemben. Ettől függetlenül egyértelműen kijelenthető, hogy fölösleges a 60 százalékos piaci részesedés kapcsán nosztalgiázni, a piac megváltozott, az Apple-t pedig nem szabad leírni, hiszen a nagyjából egy éve piacra került iPad mini kapcsán pontosan észrevette a problémát; nem elég kizárólag egy 10 hüvelykes kategóriában versenyző géppel jelen lenni, kell egy kisebb masina is. Az iPad mini pedig a régebbi hardver és a nem különösebben magas felbontású kijelző ellenére is jól sikerült, de a recept csak most lett tökéletes, hiszen a kiválóan sikerült iPad Air mellett piacra került a mini második generációs változata. Hogy mennyivel jobb elődjénél, azt nem igazán szeretném még leírni, de az biztos, hogy ha lenne egy első generációs gépem, akkor most ideges lennék.

Retina kijelzős iPad mini
[+]

Az eszközből továbbra is két verzió létezik, az egyik kizárólag WiFi-n keresztül képes csatlakozni az internetre, a másikba nano-SIM kártyát is bele lehet tolni, hogy a 3G és a 4G előnyeit is élvezhessük. A tárhely mérete kiszereléstől függően 16, 32, 64 vagy 128 GB lehet, színvariációkból pedig a fekete előlappal és grafitszürke hátlappal rendelkező space gray, valamint a fehér előlappal és ezüstszínű hátlappal ellátott silver variánssal találkozhatunk. A nálunk járt tesztpéldány egy 16 GB-os, WiFi-s modell volt, de tartozékok tekintetében ugyanazt nyújtja, mint drágább társai, kizárólag egy Lightning névre hallgató USB-kábelt és egy hálózati töltőfejet találtunk mellette.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Apple

Azóta történt

 • Óriás iPad – csak jövő ősszel

  Várhatóan csak 2014 második felében debütál az Apple 12,9 hüvelykes megjelenítővel felszerelt készüléke.

 • OIS megoldáson dolgozik az Apple

  Egy kifejezetten kompakt eszközökbe szánt optikai képstabilizátor működési elvét védette le a kaliforniai gyártó.

 • A fejlesztőknél az iOS 7.1 beta 5

  Az almás vállalat a fejlesztők számára elérhetővé tette az iOS 7.1 legújabb béta verzióját.

Előzmények

Hirdetés