Régi-új sztereó Bluetooth fülesek

Hirdetés

Sony Ericsson HBH-DS200

A Sony Ericsson kicsit máshonnan közelítette meg a kérdést, az én szívemhez az ő megoldásuk áll közelebb, de ez teljesen szubjektív. Adott egy ceruzaelem nagyságú valami, mely rendelkezik egy 3,5 mm-es jack kimenettel: ez lenne a HBH-DS200, melyet szintén a SpeedShop biztosított, ára pedig bruttó 15.000 forint körül van. A doboz közepes méretű, a kis rúdon kívül kapunk egy hálózati töltőt és egy 3,5 mm-es jack csatlakozóval ellátott Walkman fülest, nem az agybadugós fajtából.

Sony Ericsson HBH-DS200
A boldog embereknél a HBH-200 a nyerő

Szinte hihetetlen, de elsőre sikerült kifogni egy hibás példányt. Párosítottam a Samsung Innov8-tel, csak jobb oldalon szólt. Gyorsan előkaptam két másik telefont, de sem az U900-zal, sem a Meizu M8-cal nem akart normálisan működni, a gondot pedig a füles cseréje sem oldotta meg. Kértem hát egy másik tesztpéldányt, ami szerencsére már tökéletesen működött. A hangminőség a gyári fülessel erős közepes, a középtartomány nagyon kiegyensúlyozott, a mélyek viszont kicsit tompák (én ezt speciel szeretem), a magas tartomány viszont zavaróan halk. Telefonálás közben nem volt gondom, egyrészt mert a fülhallgató mindkét felén hallottam beszélgetőpartnereim, másrészt mert ők is kiválóan hallottak engem. A kis rúdon ugyanis található egy mikrofon, ami kielégítő minőségben továbbította a hangom, lévén a kabátomra volt csíptetve. Máshova a fülhallgató kábelének rövidsége miatt egyébként nem is nagyon lehet, az ingzseb/táska pántja/kabát közepe trió a nyerő, farmerzsebbe már nem tudjuk berakni.

Sony Ericsson HBH-DS200
[+]

Az akkumulátor a gyári adatok szerint 7 óra folyamatos zenelejátszást tesz lehetővé egy töltéssel, ez átlagos értéknek mondható, idáig tehát rendben is vagyunk, de sajnos akad pár negatívum is. Az első és legfontosabb, hogy a DS200-on nem található sem dedikált hangerőszabályzó, sem számléptető gomb, egy play/pause-zal és egy hívásfelvevővel kell beérnünk, ami a használatóságot nagymértékben csökkenti. A hangerőt azért lehet állítani, az említett play/pause-t kell nyomva tartani, ilyenkor hullámszerűen halkul/hangosodik a zene, csak jókor kell elengednünk a gombot - ez így leírva sem hangzik épp a legkényelmesebb megoldásnak, nemde? Kevésbé zavaró, de elég furcsa, hogy a kütyün találunk egy apró, háttérvilágítással nem rendelkező kvarckristályos kijelzőt, ami olyan mélyen ül, hogy nem lehet belőle semmit látni, de alapvetően nem is kell, hiszen csak az akkumulátor töltöttségi szintjét jelzi ki.

Sony Ericsson HBH-DS200

A koncepció véleményem szerint alapvetően jobb, mint az S9-nél, hiszen a Sony Ericsson termékébe bármilyen fülhallgatót bele tudunk dugni, plusz nem leszünk vele a Metró sztárjai, olyan, mintha egy sima MP3 lejátszó lenne ránk csíptetve. A hangerőszabályzó és a számléptető gombok hiánya viszont olyan ziccer, amire véleményem szerint nincs normális mentség. Ha valaki együtt tud élni e gombok hiányával, az bátran választhatja a DS200-at, mert alapvetően jó cucc.

Sony Ericsson HBH-DS200

Bocha

A tesztpéldányokat a www.speedshop.hu biztosította, köszönjük. Vásárláshoz kérem kattintson ide (Motorola S9) vagy ide (Sony Ericsson HBH-DS200).

Hirdetés

Azóta történt

Hirdetés