Napjaink sztereó Bluetooth fülhallgatói - 2. rész

Samsung SBH650

Mivel a múlt hét végén megjelent, sztereó Bluetooth headseteket bemutató cikkünk első része nagyon sikeres lett, ezért úgy döntöttünk, nem várunk sokat a második rész publikálásával. Az előzetes információkkal ellentétben nem három, hanem négy fülhallgatót mutatunk be, az utolsó pillanatban ugyanis befutott egy új versenyző, de erről majd később. Vágjunk hát bele!

A2DP headsets
Majdnem csoportkép — a csomagolás nélkül hozzánk került Sony Ericsson IS800 nélkül

A Samsung az SBH700-zal eléggé leszerepelt — mondjuk ki, szinte használhatatlan terméket dobott piacra — minek következtében az átlagosnál is nagyobb érdeklődéssel bontottam ki az SBH650 kódnevű kiegészítő csomagolását, mely szerencsére csak nevében rokona az előző részben tesztelt borzalomnak.

Samsung SBH650

Egy két részből álló fülhallgatóból van szó, mely kialakításából adódóan nem vezeték nélküli, a Bluetooth kapcsolatért ugyanis egy kis fémborítású "doboz" felel, mely szabványos 3,5 milliméteres fülhallgatókimenettel rendelkezik, azaz kedvenc fülesünk is beledugható. Persze gyárilag is kapunk egy agybadugósat, melynek kábele körülbelül 40 centiméter hosszú, azaz az adóvevőt mindenképp a nyakunkban/ingzsebünkben kell hordanunk — kivéve persze, ha nagyon alacsonyak vagyunk és a farmerzsebünk csak 39 centiméterre van a fülünktől. Tegyük hozzá, hogy a kábel rövidsége nem feltétlenül baj, sztereó Bluetooth headsetet általában nem azért vesznek az emberek, hogy a vevőegységet a farmerzsebünkben hordják, miközben a hosszú kábel ugyanúgy jelen van.

Samsung SBH650

Kialakítás és stílus szempontjából a Samsung kiegészítője hibátlan, a szálcsiszolt fémből készült előlappal rendelkező egység pont akkora, amekkorának lennie kell, a gombok tökéletes helyen vannak, a dizájn pedig nagyon jóra sikerült, az SBH650 egyszerre divatos és elegáns. Az előlapi gombok (a két hangerőállító és a hívásfelvevő) háttérvilágítást is kaptak, ami kicsit bugyután működik, a világítás ugyanis csak a gombok megnyomása után kapcsol be, olyankor meg már mindegy — bejövő híváskor viszont örültem volna, ha látom, hogy melyik gombot kell megnyomni a felvételhez a sötétben. Akkumulátorból viszont úgy tűnik, hogy nem sikerült a megfelelőt beépíteniük, az apró dobozt ugyanis három órán keresztül kell az egyedi csatlakozófejjel ellátott töltővel táplálnunk ahhoz, hogy 7 órán keresztül hallgathassunk zenét vagy 6 órán keresztül beszélgethessünk.

Samsung SBH650

Maga a fülhallgató szimmetrikus kialakítású, a hallójáratba ül, tehát teljes mértékben kizárja a környezeti zajokat — biciklizés közben tehát nem ajánlott használni. Fülpárnákból három méretet kapunk, a kényelemmel tehát elméletileg senkinek nem lesz gondja. A hangminőség zenehallgatás az enyhe háttérsistergést leszámítva nagyon jó, a fülhallgató teljesen kiegyensúlyozott, szép, telt, tiszta hangzásvilágú. Telefonálás közben már nem jeleskedett annyira, bár tény ami tény, komoly gondom sem akadt. Megjegyezném, hogy a "dobozba" épített mikrofon hatásfoka akkor volt a legjobb, ha az eszközt a galléromra, nem pedig az ingzsebemre csíptettem — beszélgetőpartnereim mondjuk úgy is értettek, de saját bevallásuk szerint kicsit halkan. Mindezért nagyságrendileg 18.000 forintot kell fizetnünk, ennyiért nem mondom, hogy a legjobb vétel, de azért ajánlott.

Samsung SBH650

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés