Redmi Pad Pro - jól sikerült

Jobb kijelző, jobb aksi, jobb hardver. Harmadik nekifutásra sikerült olyan Redmi tabletet összehoznia a Xiaominak, ami méltó rokona a Pad 5-nek és Pad 6-nak.

Szoftver, teljesítmény, adatkapcsolat

A Redmi Pad Pro a dobozból kivéve az Android 14-re építő HyperOS 1.0.4-et futtatja, nálunk a június 1-i biztonsági csomag volt a legfrissebb, ez a teszt alatt települt a táblára. Jelenleg a Xiaomi azt ígéri, hogy két frissítés jön majd (Android 16-ig), és megjelenéstől számítva három évig kap biztonsági csomagokat a Redmi Pad Pro. Ezen az áron ez elfogadható, az pedig jó pont, hogy Android 14-gyel került piacra a tablet.

(forrás: Mobilaréna) [+]

Megjelenésében a HyperOS itt is ugyanolyan, mint bármely más Xiaomi gyártotta táblagépen, és a MIUI rendszert használó régebbi táblák tulajdonosai is otthon fogják magukat érezni. Megvan a több ablakos mód, az összekapcsolhatóság HyperOS felületet használó telefonokkal, viszont a Xiaomi Pad 6S Pro tesztjében részletezett iPadOS-ről másolt megoldások itt is jelen vannak sajnos. Adott a több ablakos mód is, ám itt is vannak furcsaságok: például ha a Gmail meg van nyitva osztott képernyőn úgy, hogy a panel másik oldala üres, miért az emailre nyitja rá a rendszer a dokumentumkezelőt?! Van lebegő ablak is, mely médiafogyasztásra tökéletesen elég, csak meg kell tanulni a logikáját az egésznek.

Hirdetés

(forrás: Mobilaréna) [+]

(forrás: Mobilaréna) [+]

A teljes Google-csomag megvan, mellé jár a szokásos Xiaomi-csomag is: videó lejátszó, böngésző, zenelejátszó, email kliens, rajzprogram, számológép, fájlkezelő, jegyzettömb. Előre telepített programból viszont szerencsére nincs sok, a teszteszközön csak a Netflix figyelt ott első bekapcsolás után. Ám vannak furcsaságok is, a főképernyőtől balra található Google Discover felület például nem tudott alkalmazkodni ahhoz, ha állva tartottuk a tabletet (lásd a képen), miközben a rendszerfelület, a GBoard billentyűzet, illetve az alkalmazások simán beálltak a megfelelő képarányra.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A Redmi Pad Pro agya a Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 rendszechipje, melyben egy nyolcmagos CPU (4 x 2,4 GHz Cortex-A78 + 4 x 1,95 GHz Cortex-A55) és egy Adreno 710 GPU dolgozik. Ennek teljesítménye ezen az árszinten jónak mondható, LPDDR4x operatív memóriával és UFS 2.2-es tárolóval együtt a Redmi Pad Pro pedig bár alul marad a korábbi csúcskategóriás Snapdragon 870-nel szerelt Xiaomi Pad 6-hoz viszonyítva, a Helio G99-et használó Redmi Pad és Snapdragon 680-as Pad SE felett magasan vezet. Viszont tegyük hozzá, hogy nálunk a 8 GB RAM-mal szerelt modell járt, nem a 6 GB-os. Ennek ellenére a nyári forróságban is melegedés nélkül hozott stabil eredményeket ez a hardver a teljesítményteszteken, és volt elég mindenre, ami otthoni használatban szóba jött. Legyen itt szó játékról, sorozatnézésről, útvonal tervezéséről Google Térképben és közben több böngésző ablak közti váltogatásról.

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark Redmi Pad Pro Honor Pad 9 Xiaomi Pad 6 Honor Pad X9 Lenovo Tab M10 Plus (3. gen)
Rendszerchip Snapdragon 7s Gen 2 Snapdragon 6 Gen 1 Snapdragon 870 Snapdragon 685 MediaTek Helio G80
Geekbench 5 (single/multi) 797 / 2974 pont 727 / 2743 pont 1002 / 3223 pont 434 / 1764 pont 346 / 1305 pont
GFXBench Car Chase onscreen 1080p 15 fps 12 fps 24 fps 7,3 fps 8,3 fps
GFXBench Car Chase offscreen 29 fps 24 fps 58 fps 8,3 fps 9,2 fps
GFXBench Manhattan onscreen 42 fps 36 fps 67 fps 20 fps 21 fps
GFXBench Manhattan offscreen 1080p 70 fps 61 fps 137 fps 22 fps 24 fps

A Redmi Pad Pro egyéb teszteredményei

  • 3DMark Wildlife: 2979 pont
  • 3DMark Wildlife Extreme: 791 pont
  • PC Mark Work 3.0: 12 536 pont
  • AnTuTu 10.x: 549 477 pont
  • Geekbench 6 (CPU single / multi): 1030 / 2964 pont
  • CPDT Seq. Read: 1,54 Gbps
  • CPDT Seq. Write: 423,99 Mbps
  • CPDT Rand. Read: 24,88 Mbps
  • CPDT Rand. Write: 24,69 Mbps

(forrás: Mobilaréna) [+]

A Wi-Fi 6-os modem a táblagépben otthoni hálózaton jó le- és feltöltési sebességeket biztosított, a Bluetooth 5.2-es kapcsolat pedig stabil volt Sony fejhallgatóval és Nothing Ear fülhallgatóval egyaránt. Van környezeti fényérzékelő, gyorsulásmérő, iránytű és giroszkóp is a táblában. Kimaradt a barométer és a közelségérzékelő, viszont vannak mágnesek a tabletben, így a gyári tok nyitása vagy zárása ébreszti vagy altatja a kijelzőt. A Wi-Fi modellből hiányzik a GPS modul, így csak internetkapcsolat alapú navigáció lehetséges. A tesztelt modellben nem volt NFC sem, ám az USB 2.0-s Type-C csatlakozó OTG és MTP képes. A környezeti fényérzékelő egyébként az automata fényerőállítást megbízhatóan végezte.

(forrás: Mobilaréna) [+]

A tablethez külön megvásárolható extra a Redmi márkájú érintőtoll, ebből több fajta is van, nekünk a Pro változatot mellékelte a Xiaomi a tesztcsomagban. Ez Bluetooth kapcsolatot használ, rajta két beállítható nyomógomb és egy USB-C csatlakozó, amin keresztül tölteni lehet. A tollat tapasztalataink szerint elfogadható pontossággal érzékeli a tablet, arra például pont elég, hogy időnként aláírjunk egy-egy PDF-et, esetleg rajzoljunk, vagy ujjunk helyett bökdössünk vele az ikonokra. De használata nem nyújt kifejezett extrát, és a toll nem tapad mágnesesen a táblagépre. Ami furcsa volt számomra, hogy a tablethez a tesztcsomagban mellékelt tokon volt egy tolltartó is, amibe egyszerűen nem fért bele a toll, mert túl vastag volt. Szóval azért itt lehet, hogy lenne még mit átgondolni gyártói oldalon.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés