Redmi Pad Pro - jól sikerült

Jobb kijelző, jobb aksi, jobb hardver. Harmadik nekifutásra sikerült olyan Redmi tabletet összehoznia a Xiaominak, ami méltó rokona a Pad 5-nek és Pad 6-nak.

Kamerák, üzemidő, végszó


[+]

A hátlapon és az előlapon is egy-egy 8 megapixeles kamera található, a hátlapihoz LED villanó és autofókusz is társul, az előlapi fix fókusszal dolgozik. Van a kameraszoftverben dokumentumszkenner mód, panoráma készítésének lehetősége, és videót is rögzíthetünk FHD felbontásban 30 képkockás sebességgel és éjszakai felvételek készítéséhez van külön esti fotós mód is a szoftverben.

8 MP hátlapi kamera

8 MP hátlapi kamera, éjszakai mód

A fotók minősége elmegy, nappali jó fények mellett is kevés a részlet, fakók a színek és lapos a kontraszt, dinamika alig van. Esti környezetben a képek az értékelhetetlenség határát súrolják, annyira lágy a rajzolat, hogy tiszta homály az elkészült fényképek közepe is. Érdemes az éjszakai módot ilyenkor manuálisan bekapcsolni, a fentebbi példákon is jól látszik, hogy túlélesítéssel ugyan, de legalább pár részletet sikerül felrajzolnia a képre.


Videó terén is rossz a helyzet, az elektronikus stabilizáció ugyan küzd (ez rosszul hangzik el a videóban, mert EIS van benne), de így is nagyon darabos felvételek születnek, a fókusz pattog, igazi részletek nincsenek, a színek és a kontraszt pedig az állóképekhez hasonlóan alig létező jellemzője a felvételeknek. A hang legalább jó, a több mikrofonnal korrekt minőségben rögzít a Redmi Pad Pro.

8 MP előlapi kamera

Valamivel jobb a széles látószöggel dolgozó előlapi kamera, ha fotókról van szó. A rajzolat ugyan lágy, de kellő mennyiségű részlet megmarad az arcon. A dinamika gyenge, a háttér kiég, este pedig veszett fejsze nyele az előlapi kamerával fotózni. A videók hangja itt is jó, a kép minősége pedig nagyjából ugyanolyan, mint a hátlapi kameránál azzal a különbséggel, hogy itt a fix fókusz miatt nem ugrál a fókuszpont.


10 000 mAh-s akkumulátort találni a Redmi Pad Pro házában, amivel a PC Mark valós használatot szimuláló Work 3.0 tesztjén 12 óra 29 perces eredményt ért el. Ez jónak mondható, de nem egy kifejezetten kiemelkedő eredmény. Vegyes használattal sok Netflixet nézve, böngészve, játszva nagyjából 9 órára tehető az átlag kijelzőidő és négy napra a készenlét, mely után már töltőt kér az eszköz anélkül, hogy az energiatakarékos módot bekapcsolnánk. Ez is jónak nevezhető azért, a legnagyobb fogyasztók tapasztalataink szerint a 3D-s játékok. Egy 90 wattos Xiaomi adapterből viszont csak 25 wattot vett fel mérésünk szerint a Redmi Pad Pro, amivel így 3%-ról indulva 2 óra és 5 perc volt a teljes töltés időtartama.

Összegzés

Redmi Pad Pro
Pro
Jó összeszerelési minőség, alumínium készülékház
Sztereó hangzás, 3,5 mm-es audio csatlakozó
Jó minőségű 12-bites, 120 Hz-es LCD kijelző Dolby Vision támogatással
Ársávban remek teljesítményt és stabilitást biztosító hardver
Bővíthető tárhely
Kontra
Nincs GPS
Nincs töltő a dobozban
A kamerák minősége az éppen elmegy kategória
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 8 pont
Fotózás, videózás 5 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 6 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 8 pont
Indulóár (6/128 GB, HUF) 105 990

Újonnan százezer forint környékén a Redmi Pad Pro egyértelműen az Ajánlott termék, méretes és jó kijelzőjével, igényes fém házával, jó sztereó hangszóróival, bővíthető tárhelyével, tartós és erős teljesítményével, valamint három év szoftveres támogatás ígéretével. Bár a kamerák gyengék és az üzemidő sem kiemelkedő, bőven többre képes ez a táblagép, mint a kanapén Netflixezés és a friss 4 nm-es Snapdragon lapka vélhetően a következő évekre is biztosítja a pörgős használatot.

Vannak hasonló árban konkurensek a Honortól (Pad 9, Pad X9), a Lenovótól (Tab M10 Plus, M11), a Nokia T21, és ott van a régebbi Redmi Pad és Pad SE is, ám mind megkíván valamilyen kompromisszumot a vásárlótól, amit a Redmi Pad Pro nem. A Samsung és az Apple pedig bőven a Redmi ára felett kínálja legolcsóbb tábláját, százezer környékén inkább csak használtan találni tőlük valamit. A legnagyobb konkurencia a Poco Pad lehet, mely lényegében ugyanez a készülék, csak ott adnak hozzá töltőt és gyorsabb a beépített tárhely.

Annak nem örülünk, hogy nincs a Redmi Pad Pro mellé töltő a dobozban, ahogy a tok, a billentyűzet vagy a ceruza beszerzése is plusz ezresekért történhet meg, és az is jó lett volna, ha nem csak az 5G-s modell kap GPS-t. Viszont a kompromisszumok listája kevés, ráadásul reklámmal sem találkoztunk a teszt alatt a rendszerben, úgyhogy amennyiben megfizethető táblagépre kér tőlünk valaki tippet, akkor egy ideig most biztosan a Redmi Pad Pro lesz az első, ami eszünkbe jut.

Redmi Pad Pro

A Redmi Pad Pro a Xiaomi Magyarország jóvoltából jutott el hozzánk tesztre.

viragdani01

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés