Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel

A Note 11 széria csúcsmodellje sokat tud, de bőven vannak korlátai is, hogy ne csússzon rá a Xiaomi kínálatára.

Bevezető

A Redmi Note sorozat a brand legtöbbet eladott modellcsaládja, több mint 200 millió darab talált már gazdára a korábbi generációk termékeiből. Magyarán ez egy roppant fontos termékvonal, ennek megfelelően külön rendezvényen mutatkoztak be a Note 11 széria darabjai, miközben azért általában az a jellemző, hogy a középkategóriás készülékeknek a gyártók nem kerítenek nagy feneket.


[+]

Az már más kérdés, és nyilván csak jelen teszt megszületésétől pár hónapig érvényes aggály, hogy megint az történik, hogy a Xiaomi először a globális partnereit szolgálja ki termékkel, majd néhány hét múlva esnek csak be a készülékek a helyi értékesítési csatornákra, ez a magyarázata annak is, hogy jelen tesztünk hőse itthon még hivatalosan ugyan nem kapható, de a gyártó már kiküldte nekünk a mintát úgy időzítve, hogy a mai napon induló értékesítési startra készen is legyen a teszt. Ez pedig az árazás kapcsán is ingoványos terület, az Aliexpressről a legkisebb tárhelyű verzió (6/64 GB) 122 ezer forintért tehető kosárba, ennél pedig egészen biztosan drágább lesz majd az itthoni forgalmazású változat, ráadásul később is érkezik. Akkor most mi alapján ítéljem meg a terméket? 122-ért mondhatom rá azt, hogy korrekt, de ha itthon 160 ezret kérnek érte, akkor már lennének észrevételeim.


[+]

Akárhogyan is, a fenti eszmefuttatás egy pillanatnyi, relatív rövid ideig fennálló helyzet múló gondja, két hónap múlva már bent lesz mind a három hazai szolgáltató kínálatában a cucc, ott fog figyelni az összes ismert elektronikai áruház online és offline polcain, a kezdeti magasabb ár valamelyest mérséklődik és onnantól az lesz a kérdés, hogy a Redmi Note 11 sorozat egyes darabjai miképpen viszonyulnak egymáshoz és a gyártó magasabbra pozicionált, Xiaomi név alatt kínált modelljeihez. A jelenleg négytagú termékvonal (11, 11S, 11 Pro, 11 Pro 5G) közül jelen infók alapján a 11S nem lesz itthon hivatalosan elérhető, valószínűleg a legolcsóbb és a legdrágább modellek lesznek a leginkább érdekesek, mi pedig a Note 11 Pro 5G-vel kezdünk, de remélhetőleg hamarosan a sorozat többi tagja is tiszteletét teszi nálunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés