Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel

A Note 11 széria csúcsmodellje sokat tud, de bőven vannak korlátai is, hogy ne csússzon rá a Xiaomi kínálatára.

Doboz, külső

A csomagolás nem fog különösebb meglepetést okozni, headset nincs, áttetsző tok viszont jár alapból. Ahogyan Type-C kábel is, plusz 67 wattos töltőfej, amit becsüljünk meg, mert hát nem mindenki ilyen gáláns, illetve úgy egyébként 10 ezer forintot kóstál, ha külön kellene beszerezni. Maga a telefon formatervét tekintve nem egy különleges termék, egy fokkal szögletesebb, mint eddig, továbbra is vékonyak a kávák a kijelző körül, az élekkel határolt oldalsó területeknek pedig ebben a sötétszürkében van azért némi eleganciájuk, ráadásul az összeszerelési minőség is kitűnő.


[+]

Noha a panel AMOLED (120 Hz, FHD, 6,67 inch), az ujjlenyomat-olvasó mégis oldalra költözött, ami egyáltalán nem okoz problémát, mert kézre esik, gyors és pontos. A bekapcsológombbal egybeépített szenzort be sem kell nyomni, elég az ujjat odaérintetni, ezért bele is simul a telefon oldalélébe, miközben a felette elhelyezkedő hangerőgomb kissé kiáll, így odanézés nélkül is könnyen és magabiztosan kezelhető a dolog. A termék másik (vagyis a bal) oldala teljesen sima, alul felül viszont van hangszórórács, hogy menjen sztereóban is a kihangosított bármi, felülre kúszott a 3,5 mm-es jack kimenet és a Xiaomi/redmi vonalon gyakori infraport, alul pedig a Type-C interfész ásít. IP-védelem szempontjából az 53-as szintig jutott a termék, vagyis fröccsenő vízzel és porral szemben valamelyest ellenálló.


[+]

Mindenképpen örömteli, hogy 120 Hz-es AMOLED kijelzőt kapunk, nyilván nem annyira fényes, mint egy csúcsmodellnél, de a 700 nit kijön belőle, ami ebben a kategóriában korrekt. Jó tapintású a hátlap is, de a kameraszigettel nem vagyok kibékülve, olyan, mint egy olimpiai dobogó, amin félrecsúszott az aranyéremnek járó legfelső szint.


[+]

És persze rendesen kiáll a hátlap síkjából, ezen még a meglepően vaskos gyári tok sem segít. Sőt, külön peremet fröccsöntöttek azért, hogy óvja a kiálló kameramodul oldalát. Máskülönben viszont nincs panaszom, jól összerakott, jó anyaghasználatú, arányos, átlagos méretű (tehát nagy) okostelefon a Redmi Note 11 Pro 5G, egy kategóriával fentebb is megállná a helyét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés