Redmi Note 11 Pro 5G - a bajnokesélyes nem készült fel

A Note 11 széria csúcsmodellje sokat tud, de bőven vannak korlátai is, hogy ne csússzon rá a Xiaomi kínálatára.

Adatátvitel, akkumulátor

Ez az egyetlen jelenlegi modellje a Redmi Note 11 szériának, amely 5G-s, minden hazai hálózati szabványt támogat. Ezen felül megvan a 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, az 5.1-es Bluetooth, az NFC (ami hivatalosan régiófüggő, de a mi példányunk is Kínából jött, mégis van benne, mert globális modell), a GPS, GLONASS, BDS, GALILEO kvartett, az infraport és a 2.0-s Type-C USB. Ez így rendben van, nincs is gond a böngészési sebességgel, amire a 120 Hz-es kijelző is rásegít.

[+]

Az akkumulátor 5000 mAh-s, tehát jó nagy, bírja is rendesen a strapát a termék, kétnapos üzemidőre lehet felkészülni átlagos használat mellett. Full HD felbontású streamet néztem rajta maximális fényerő mellett, erre 17 órán keresztül képes, ami igazán impozáns érték. Ha pedig merül, akkor jó partner a 67 wattos töltés, amivel 15 perc alatt 50%-os töltöttséget lehet összehozni, a 0-100-as menet pedig 42 perc alatt jön neki össze. Ebben az árkategóriában a vezeték nélküli töltés nem gyakori, a Redmi Note 11 Pro 5G sem tud ilyesmit.

A gyári tokban
A gyári tokban [+]

Redmi Note 11 Pro 5G
Pro
120 Hz-es AMOLED kijelző
Villámgyors töltés és hosszú üzemidő
Korszerű és gyors hardver 5G-vel
Kontra
Ár/érték arányban nem kiemelkedő
Nincs közelségszenzor
Csak a főkamera hozza az elvárásokat, gyenge videós képességek
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftverfelület 7 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 8 pont
Üzemidő 9 pont
Ár/érték arány 7 pont
Ár (EUR, 6/64 GB) 346

Összegzés. A gyártó saját boltjából rendelve 120 ezer forint a leggyengébb kiszerelésű variáns. Mellette szól az 5G, a remek kijelző, a jókora akku és a kifejezetten gyors töltés, a jól megépített készülékház, a sztereó hangszórók, valamint a fürge és modern hardver. Ellene a fotós-videós képességek középszerű mivoltát lehet megemlíteni, valamint az egyelőre Android 11-en ragadt rendszert, noha már a friss MIUI-val érkezik a termék. Csak hát az a helyzet, hogy konkurensből is akad bőven, kapásból a kicsit drágább Galaxy A52s említhető jobb kamerás teljesítménnyel, és erősebb hardverrel aztán ott van a Poco F3 és a Realme GT Master is, egyáltalán nincs olyan árelőnyben ez a készülék, mint a korábbi Redmi Note szériák egyes darabjai. Ha a videózás nem fontos, fotózni pedig csak a főkamerával szoktunk, akkor csalódást nem fog okozni a készülék, de a falrengető és lehengerlő ár/érték arány most nincs jelen. Ettől még sokat el fognak adni belőle, be fog kerülni a szolgáltatókhoz is, az ajánlott minősítésünk azonban elmarad, de egy mosolygós tetszett plecsnit szívbaj nélkül meg tudunk neki ajánlani, idővel pedig (ha piacon tudják a chiphiány mellett is tartani) csökkenhet annyira az ára, hogy kifejezetten jó vétellé váljék, ha 100 ezer forint körül el lehet majd itthon hozni néhány hónap múlva, akkor népszerű modellé válhat.

Redmi Note 11 Pro 5G

Bog

A terméket a Xiaomi hivatalos, nemzetközi partnere biztosította, itt lehet megvásárolni az első időszakban némi kedvezménnyel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés